Principalul grup militant din Nigeria, Miscarea pentru Emanciparea Deltei Nigerului (MEND), a revendicat atacul produs marti seara asupra unei instalatii petroliere operate de catre compania italiana Agip si a anuntat ca planuieste si alte atacuri cu aceeasi tinta, in zilele urmatoare, informeaza Reuters.

"Acest atac si altele similare care vor urma sunt un memento pentru guvernul nigerian si pentru publicul larg", se arata in comunicatul emis de catre gruparea militanta.

MEND a avertizat la inceputul acestei saptamani ca va incepe atacurile asupra instalatiilor petroliere din Delta Nigerului si din alte locatii strategice din orasul Lagos si din capitala nigeriana, Abuja. Potrivit gruparii, vor fi emise avertismente cu 30 de minute inainte de explozii.

Marti seara a avut loc o explozie la instalatia petroliera Clough Creek, operata de catre compania italiana Agip. "Nu stim cine se afla in spatele acestui atentat", a declarat Timothy Antigha, un responsabil pentru securitate. Compania italiana a refuzat sa comenteze atacul.