O curte de apel din Paris a decis ca sentinta data in 2009 impotriva lui Jean-Marie Le Pen, fondatorul partidului de extrema dreapta Frontul National este corecta. Le Pen a primit atunci 3 luni de inchisoare cu suspendare si o amenda de 10.000 euro. Acuzatia pentru care a fost condamnat a fost contestarea crimelor impotriva umanitatii, anunta The Guardian.

In anul 2005, Jean-Marie Le Pen declarase pentru revista "Rivarol" ca in Franta regimul nazist nu a fost in mod particular inuman, desi a avut numeroase excese inevitabile intr-o tara atat de mare. A mai adaugat ca germanii nu ar fi facut atat de multe executii in Franta, pentru ca in acest caz nu s-ar mai fi justificat crearea de lagare de concentrare si deportarea atator detinuti. Se stie ca intre 1940 si 1944 au fost trimisi in lagarele naziste peste 70.000 de evrei francezi.

Le Pen se va adresa in continuare Inaltei Curti de Justitie a Frantei si si-a manifestat nemultumirea in legatura cu pronuntarea sentintei chiar in timpul campaniei electorale. Fiica sa care conduce in prezent Frontul National este inscrisa in cursa prezidentiala si ocupa potrivit sondajelor locul trei in preferintele electoratului cu un procent de 20%.