Premierul Vladimir Putin propune Rusiei o noua strategie pentru cresterea demografica ce ar urma sa mareasca populatia de la 142 milioane la 154 milioane pana in 2050. Strategia sa a aparut publicata pe scurt si urmeaza sa fie facuta publica integral luni, scrie Ria Novosti.

Putin considera ca o prioritatea a conducerii tarii este infiintarea de gradinite de stat pe tot cuprinsul tarii. Dupa prabusirea URSS majoritatea gradinitelor au fost inchise, iar cladirile au fost vandute. Pentru a incuraja natalitatea in zonele cu demografie scazuta, premierul propune acordarea unui ajutor material in valoare de 7.000 de ruble/luna familiilor cu minim trei copii.

O alta propunere indrazneata cu termen mai scurt ar fi si crearea unei noi clase sociale numita "aristocratia muncitoare" si care ar trebui sa numere 10 milioane de oameni pana in 2020.

Vladimir Putin este de parere ca acest set de masuri va fi cel care va impulsiona cresterea populatiei care in caz contrar ar urma sa scada la 107 milioane de locuitori pana in 2050.