Liderul opozitiei din Yemen, Mohamed Basindawa, a fost insarcinat cu formarea unui guvern de uniune nationala, care sa conduca tara pana la alegerile prezidentiale din februarie 2012. Basindawa trebuie sa alcatuiasca in decurs de doua saptamani un guvern echilibrat alaturi de opozitie si partidul presedintelui Ali Abdullah Saleh, anunta AFP.

Presedintele Saleh a emis un decret de amnistie generala pentru toti cei care au comis greseli in timpul perioadei de criza, din luna ianuarie si pana in prezent. Decretul ii exclude insa pe cei vinovati de atacul de la 3 iunie asupra moscheei din palatul prezidential, in urma caruia presedintele si alti demnitari au suferit rani destul de grave.

Potrivit purtatorului de cuvant al opozitiei, decretul de amnistie dat de Saleh este insa ilegal, intrucat a fost emis dupa ce acesta si-a delegat puterea vice-presedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi. Acesta a semnat duminica un decret pentru organizarea de alegeri prezidentiale anticipate in data de 12 februarie 2012.