Autoritățile ruse din mai multe regiuni au anunțat incendii la rafinării și terminale petroliere, după ce au fost atacate de drone. Și capitala Federației Ruse ar fi fost vizată de un atac, însă un vehicul aerian fără pilot ar fi fost interceptat, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobanin, conform Reuters.

Atac cu drone ucrainene asupra rafinăriei Rosneft din Tuapse, în sudul RusieiFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Un incendiu a izbucnit la o rafinărie de petrol din orașul Oriol din Rusia, au anunțat marți autoritățile regionale, potrivit The Kyiv Independent.

Adesea, Kievul nu comentează presupusele atacuri de pe teritoriul rusesc.

Incendiul a fost provocat de un atac cu dronă, potrivit guvernatorului. Nu s-au înregistrat victime. Regiunea Oryol este situată în vestul Rusiei, la aproximativ 220 de kilometri de granița cu Ucraina, menționează publicația de la Kiev.

Autoritățile din regiunea Nijni Novgorod au anunțat marți dimineață că mai multe drone au lovit zona industrială Kstovo, vizând o instalație din cadrul unei rafinării de petrol. Un incendiu a izbucnit la una dintre unitățile de rafinare a petrolului.

Lukoil, a doua mare companie petrolieră din Rusia, a confirmat pentru agenția de presă de stat RIA Novosti că operațiunile de la unitatea de procesare Lukoil-Nizhegorodnefteorgsintez au fost suspendate temporar „din cauza incidentului".

Regiunea Nijni Novgorod este situată la aproximativ 400 de kilometri est de capitala rusă.

Zeci de drone ucrainene, doborâte de sistemele de apărare aeriană, susține Moscova

Sistemele de apărare aeriană au doborât în total 25 de drone lansate de Ucraina deasupra mai multor regiuni rusești, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit RIA Novosti, citată de Reuters.

Nu este clar dacă toate dronele au fost distruse, precizează agenția britanică.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunțat marți că, din cauza unui presupus atac cu drone asupra regiunii, șapte localități au rămas fără electricitate.

The Kyiv Independent menționeză că nu a putut verifica niciuna dintre afirmațiile autorităților ruse.

Regiunea rusă Belgorod se învecinează cu regiunile ucrainene Sumî, Harkov și Lugansk și este folosită frecvent pentru a lansa atacuri împotriva Ucrainei.

Oficialii din regiunile Moscova, Kursk, Tula și Voronej au anunțat, la rândul lor, atacuri cu drone, oferind puţine detalii despre eventualele pagube, dar spunând că nu sunt victime în urma atacurilor.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, care se învecinează, de asemenea, cu Ucraina, a declarat marţi că şase drone lansate de Ucraina au fost doborâte în timpul nopţii deasupra regiunii sale, iar serviciile de urgenţă verifică eventualele pagube.

Moscova, vizată de un atac

Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus o dronă lansată de Ucraina care zbura spre Moscova, a declarat marți primarul Serghei Sobanin, relatează Reuters.

Sobianin a declarat pe Telegram că nu au existat victime și nici pagube în locul din districtul Ramenski unde au căzut resturile dronei.

Atacurile cu drone asupra rafinăriilor și terminalelor petroliere din Rusia s-au înmulțit în ultima vreme.