Ucraina se așteaptă ca comandamentul rus să intre în panică atunci când va începe contraofensiva ucraineană anticipată, a declarat ministrul adjunct al Apărării, Volodimir Havrilov, pentru ziarul britanic The Independent.

Soldați ucraineni din brigada 80 își camuflează poziția de artilerie în direcția Bahmut, în timp ce războiul dintre Rusia și Ucraina continuă în regiunea DonețkFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Havrilov a luat în calcul posibilitatea ca evenimentele din această lună sau din următoarea să ducă la o prăbușire rapidă a strategiei militare, armatei sau economiei rusești.

Oficialul a declarat că apărarea Ucrainei de la Bahmut a fost un „moment cheie” în pregătirile de contraofensivă ale Ucrainei și a anunțat o catastrofă militară pentru Rusia.

Cu toate acestea, Havrilov făcuse predicții prea optimiste și în noiembrie, când a spus că trupele ucrainene ar putea intra în Crimeea în decembrie și că războiul se va încheia până în primăvara anului 2023, potrivit Kyiv Independent.

Potrivit unor documente confidențiale ale serviciilor secrete americane, Washingtonul consideră că este puțin probabil să se încheie războiul Rusiei împotriva Ucrainei în 2023.