Revenit din concediul de odihna, seful de cabinet al primarului, Aurel Popescu, si-a gasit biroul ocupat. Practic, toate atributiunile sale au fost preluate de Petru Secaci, un apropiat al primarului Stavarache, care, fara a avea o numire oficiala si fara sa fie angajat al primariei, coordoneaza activitatea municipalitatii.

La fel se intampla si in cazul Corpului de Control al Primarului (CCP). Sefia CCP a ramas vacata dupa demisia de voie, de nevoie, a lui Gabi Ionita. Locul vacant a fost ocupat, tot fara concurs si fara a se face o numire oficiala, de un alt protejat al primarului Stavarache - Ionut Chiriloi. Acesta raspunde inclusiv la telefonul mobil al primarului si da declaratii presei.

Un alt angajat al firmei lui Stavarache, Gabriel Berca, a fost numit recent in functia de sef al Serviciului Public de Asistenta Sociala. Berca o inlocuieste pe Elena Sova, retrogradata "cu cantec".

"Daca au plecat atatia in concediu..."

Primarul Romeo Stavarache nu pare sa fie derajat de structurile paralele create in cadrul municipalitatii. "Daca au plecat atatia in concediu, eu cu cine sa fac treaba?" - spune Stavarache.

Directorul SPAS a fost retrogradat ilegal

In sedinta de vineri, 23 iulie, Consiliului Local Bacau a adoptat una dintre cele mai controversate hotarari de la transferul de putere. Directorul Serviciului Public de Asistenta Sociala, Elena Sova Gatu, a fost retrogradat in functia de sef Serviciu Asistenta Sociala. Masura are o durata de 60 de zile si intra in vigoare la 9 august 2004.

Consilierul PUR, Gabriel Berca, a fost delegat sa o inlocuiasca pe Elena Sova de la aceeasi data.

Sova a fost considerata prea apropiata fostului primar Dumitru Sechelariu. In numeroase ocazii, cei care detin acum majoritatea in Consiliul Local au declarat ca exista o serie de functionari indezirabili, care vor fi obligati sa plece din aparatul administrativ. De fiecare data, Elena Sova era pomenita in fruntea listei.

Unicul cap de acuzare impotriva Elenei Sova a fost cel al repartizarii locuintelor sociale in perioada 2003-2004. Insa, directorul SPAS nu se ocupa de repartizarea locuintelor. Acest lucru este consemnat in fisa postului votata de Consiliul Local anul trecut, odata cu reorganizarea serviciului de asistenta sociala in municipiu.

Pentru a o retrograda pe Elena Sova, sefii administratiei locale s-au folosit de un referat semnat de o anume Doinita Hutu, care semneaza in calitate de „inspector de specialitate“.

Doinita Hutu a fost angajata temporar in Primaria Bacau (dar nu ca inspector de specialitate). Schimbarea echipei din Primaria Bacau a coincis cu sfarsitul contractului de munca al Doinitei Hutu.

Asa a aparut un referatul intocmit, chipurile, de o comisie. Intrebati daca exista o dispozitie de primar pe baza careia sa se infiinteze aceasta comisie, Stavarache si secretarul municipiului, Dumitru Popa au ridicat din umeri.