"Pentru aprovizionarea tinutei militarilor angajati pe baza de contract, noi am facut rapoarte catre esalonul superior, care se ridica la 4 miliarde de lei. Nu ni s-a aprobat, din lipsa de fonduri, si militarii si-au cumparat tinuta respectiva din bani proprii, pentru a ramane cu locul de munca, dar fara a fi conditionati.

Ei au acceptat sa-si cumpere uniformele pentru a-si putea desfasura activitatea la Jandarmerie", spune Dorobantu, care crede ca un efort financiar de 2,4 milioane de lei platiti in patru rate merita pentru mentinerea unui post bine platit.Dorobantu a recunoscut totodata ca 98% cadrele militare din subordinea sa au cotizat la amenajarea Clubului Jandarmilor.

Seful Jandarmeriei Mures afirma ca suma totala adunata pe baza de tabel si semnatura de la jandarmi se ridica la peste 600 de milioane de lei, in timp ce necesarul pentru efectuarea lucrarilor de aici se cifreaza la peste 6 miliarde.

Potrivit lui Dorobantu, MAI a aprobat proiectul insa nu a alocat nici un leu pentru efectuarea lucrarilor, fapt ce a determinat CTJ Mures sa dirijeze in acest scop banii proveniti din sponsorizari si incasati de pe urma unor prestari de servicii catre terti.

Mai multi jandarmi mureseni au fost insa nemultumiti de aceasta atitudine si au reclamat la finele anului trecut neregulile de la Jandarmerie. La randul ei, Liga Pro Europa a sesizat organele de control din cadrul MAI, care s-au deplasat la Targu-Mures.

In urma verificarilor, 15 cadre militare au fost sanctionate, spun reprezentantii LPE, insa generalul Constantin Dorobantu neaga acest aspect. "Nu suntem vinovati absolut cu nimic", a declarat Dorobantu, care sustine ca in urma verificarilor au fost date doar 5 sanctiuni.

Corpul de Control al MAI a avut de solutionat plangerile jandarmilor care se aratau nemultumiti ca au fost pusi sa presteze ore suplimentare care nu le-au fost platite, ca li se pretind bani din buzunar pentru tinuta si pentru alte lucrari cum ar fi Clubul Jandarmilor sau ridicarea unor statui, dar si de contractele de munca incheiate cu angajatorul.