Locuinte ANL si pentru preoti

de Luisiana B.     Rompres
Miercuri, 19 ianuarie 2005, 0:00


Parchetul National Anticoruptie verifica, in aceasta perioada, legalitatea unor hotarari emise de Consiliul local al municipiului Tulcea, privind repartizarea unor locuinte, din cauza ca 16 preoti ar fi beneficiat de apartamente, ilegal.

„Au fost chemati la Constanta functionari ai Primariei care si-au asumat raspunderea privind repartitiile unor locuinte in Cartierul Tineretului, iar noi am prezentat, conform legii, actele necesare derularii anchetei”, a declarat Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea.

El a mai spus ca in decembrie, 2003, cand s-au repartizat apartamentele construite prin Agentia Nationala a Locuintei (ANL) in Cartierul Tineretului, opozitia din Consiliul local de la acea vreme a refuzat aprobarea hotararii, Constantin Mocanu, fostul primar si Viorel Nutu, fostul secretar al primariei asumandu-si responsabilitatea deciziei.

Potrivit aceleiasi surse, refuzul unor consilieri locali de a aproba hotararea privind repartizarea unor locuinte pentru 16 preoti a fost motivat de existenta unor suspiciuni referitoare la favorizarea persoanelor respective in detrimentul unor tineri care se confruntau cu grave probleme sociale.

Preot cu vila si doua apartamente
Suzan Mehmet, redactor la cotidianul local Obiectiv, a vorbit cu unul din cei 16 preoti care au beneficiat de locuinte in Cartierul Tineretului, Remus Dorobantu, paroh al unui locas de cult din municipiu, care a recunoscut ca in vara anului trecut a inceput constructia unei case cu etaj, pe un teren care ii apartine.

"Da, terenul este al meu, inca din anul 1999 sau 2000, nu mai tin minte. Constructia am inceput-o abia in vara anului trecut, deci dupa ce mi s-a repartizat apartamentul de la ANL. Mama mea s-a imbolnavit si a trebuit sa o aduc la Tulcea. Am vandut apoi proprietatea parintilor si in vara, m-am apucat de constructie. Inainte am stat cu chirie, la o batrana. Dar nimeni nu ramane vesnic la ANL.

Cand termin casa, voi elibera acest apartament", a spus parohul Remus Dorobantu.

Al doilea apartament, conform aceleiasi surse, se afla pe strada Merisor, are doua camere si este locuit de soacra sa. Si asta chiar daca, potrivit conditiilor impuse de Consiliul local, titularii cererii ar fi trebuit sa nu detina o alta locuinta proprietate personala.

Cartierul Tineretului, potrivit informatiilor furnizate de Mariana Marianciuc, directorul sucursalei tulcene a ANL, cuprinde 200 de apartamente, pentru constructia acestora alocandu-se 3,2 milioane euro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

611 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    in apararea preotului Remus Dorobantu (Joi, 4 decembrie 2008, 20:09)

    catalina [anonim]

    in legatura cu acest articol, mi se pare de prost gust si sincer o imbecilitate sa va legati de preotul Remus Dorobantu. cel sau cei care ati scis articolul stii ceva despre viata acestui preot? sunt sigur ca nu. eu l-am cunosut personal acum multi ani si pot sa va spun cu mana pe inima ca o alta persoana mai corecta si mai dreapta nu am intalnit.
    sa va fie rusine ca ati scis acsa ceva de acest preot.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by