Aflat intr-o vizita de doua zile, ieri consulul Germaniei la Timisoara a fost primit de prefectul Radu Bud. La intilnire au participat si reprezentanti ai Forumului Democrat German din Satu Mare. In cadrul discutiilor au fost analizate posibilitatile prin care pot fi introduse curse regulate spre orase din Germania de catre Aeroportul International Satu Mare.

Prefectul a considerat ca acest lucru va deveni posibil prin introducerea a doua curse pe saptamina pe relatia Satu Mare - Munchen odata cu inceperea activitatii de productie in unitatile pe care firmele germane Schlemmer, Zollner si Casco urmeaza sa le desfasoare in Satu Mare, mentionind si solicitarile venite din partea altor doua firme germane, respectiv Draxlmaier si Phoenix care au deja unitati in functiune.

Intr-o alta ordine de idei s-a discutat despre posibilitatile de valorificare a potentialului turistic al judetului cit si includerea acestuia in circuitul turistic international.

Prefectul i-a prezentat omologului german principalele puncte de atractie turistica din judet cu posibilitatea primirii de grupuri de 30-40 de turisti din Germania carora sa le ofere sejururi de trei zile cu programe atractive. Consulul german s-a interesat de soarta bailor termale din comuna Beltiug, investitie care a beneficiat de sustinere financiara din partea guvernului german.

In privinta dezvoltarii turismului, dar si a altor sectoare economice, Rolf Maruhn a propus autoritatilor satmarene sa colaboreze cu consultanti ai unei firme germane care sa-i ajute la elaborarea unor studii de fezabilitate, dar si la identificarea unor surse de finantare.

Fundatia Eurobiker din Germania a donat aparate uzate. Pentru ca Spitalul Judetean nu are ce face cu ele, acestea vor fi trimise la Foieni

Tot ieri, Rolf Maruhn insotit de reprezentanti ai Prefecturii si ai Forumului Democrat German din Satu Mare s-au deplasat la Spitalul Judetean, iar de acolo impreuna cu directorul spitalului dr. Teodor Mihali la Sectia de Neuropsihiatrie Infantila unde a predat in mod simbolic ajutoarele donate institutiei in urma cu trei saptamini de catre Asociatia Eurobiker Germania.

Bunurile donate sint in principal paturi, saltele, lenjerie de pat, vestimentatie pentru personalul din blocul operator, scaune, citeva aparate de recuperare, majoritatea dintre ele destul de uzate pentru a mai face fata cerintelor actuale ale spitalului si care probabil vor fi donate mai departe unui camin de batrini ce urmeaza sa fie deschis in localitatea Foieni.

Consulatul German la Timisoara a apreciat ca donatia are o valoare materiala considerabila, din care valoarea aparatelor ar fi la pret de catalog de 100.000 Euro. Consulul Germaniei a spus ca spera ca vor putea fi folosite obiectele donate.

Reprezentantii Forumului Democrat German din Satu Mare au adaugat ca ramine la latitudinea spitalului sa selecteze toate acele obiecte pe care le considera utilizabile, iar restul sa fie donate caminului de batrini de la Foieni si unor cabinete medicale din mediul rural.

Cel de-al treilea obiectiv vizitat ieri de Roy Maruhn a fost la ferma de taurine din localitatea Santau.