Cateva umbre se apropie de gard. Dupa cateva clipe de tatonare a locului, sar rapid imprejmuirea de metal. Chicote infundate, haine zburand prin aer si apoi liniste, intrerupta cateodata de soapte, gemete si icnituri.

In inimitatea oferita de bazinele cufundate in intuneric, zeci de tineri, amatori de aventuri de-o noapte, risca amenzi de milioane bune pentru o partida de amor sub clar de luna.

Strandurile din Baile Felix sunt locurile preferate de grupurile de adolescenti care practica underwater sex. In anumite cercuri de tineri din Oradea lucrul a devenit deja de notorietate, iar grupurile care iau noaptea cu asalt bazinele de la Strandul Felix, Apollo si UGSR se largesc pe zi ce trece.

Toti sunt constienti ca risca sa fie prinsi, iar in astfel de situatii amenzile le cam usuca buzunarul. Insa tentatia e mare, la fel si placerea unei partide de amor in apa, in racoarea unei nopti de vara, combinata cu tensiunea continua ca pot fi agatati de Politie. Un alt fel de sete de adrenalina.

Sex sub apa

Noaptea transforma strandurile in scene de adevarate orgii sexuale. Incalziti de un pahar, doua de alcool, dupa o seara petrecuta in vreun club ori discoteca, adolescentii care vor sa-si incheie noaptea cum se poate mai original isi iau perecea si tasti in Felix.

Destinatiile preferate pentru o mica destrabalare nocturna sunt bazinele Felix, Apollo si UGSR. Gardurile nu sunt un obstacol de netrecut, eventual o provocare pentru infocatii doritori de escapade.

Tinerii care prefera acest tip de distractie nu fac deloc un secret din aventuri, povestind si altora despre distractia pe cinste pe care au tras-o. Povestile difera, pigmentate cu picanterii sexuale ori cu momentele de panica atunci cand au fost prinsi in flagrant de politie. Unii, mai nenorocosi, au patit-o.

Ca sa-i poata prinde mai usor, politistii din patrulele de noapte le aruncau hainele in bazin. Altii, mai iuti de picior, reuseau sa scape de vigilenta oamenilor legii si sa o zbugheasca la goana cat ii tineau picioarele.

Asa se face ca, desi nerecunoscut oficial, fenomenul exista si e de o amploare mult mai mare decat in anii trecuti.

Majoritatea tinerilor care prefera acest gen de aventuri nu au mai mult de 22 de ani si sunt studenti ori liceeni.

Se fac ca nu stiu

„Politistii Postului Baile Felix efectueaza controale atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii, cele mai multe fiind realizate mai ales la cererea patronilor alestor locatii private de agrement”, a spus subcomisarul Calin Ciugudean, seful Politiei Felix.

„In urma observarii anumitor nereguli, patronii cer interventia organelor de politie” a mai aratat Ciugudean.

Insa, cu toate ca multe dintre controalele nocturne s-au lasat cu amendarea tinerilor prinsi in incinta strandurilor, oficial nu se spune ca aceste practici de eludare a legii ar fi atat de frecvente incat sa ridice riscul transformarii intr-un fenomen social.

„Politia monitorizeaza atent toate locatiile din statiune iar toate fapte antisociale sunt sanctionate prompt”, spune subinspector Alina Popa, ofiterul de relatii cu presa al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Bihor.

„Despre situatia escapadelor in bazine exista doar un singur caz evidentiat de noi, care a fost prezentat si in presa.

Este vorba de cazul din data de 6 iulie 2004, care a necesitat deplasarea politistilor de la Detasamentul Politiei de Interventie Rapida si care au aplicat contraventii in conformitate cu Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor”, a mai spus Alina Popa.

Politistii din Felix declara ca in acest an nu au fost inregistrate astfel de incidente, in concluzie, nu exista rapoarte sau dovezi. Nici conducerea SCT Baile Felix nu doreste sa comenteze in nici un fel aceste incidente.

Florian Serac, seful firmei de turism care administreaza cea mai mare parte din statiune nu a vrut sa dea nici un fel de declaratii, pasand problema la directoarea Livia Oprea, delegata in relatiile cu mass-media. „Nu am auzit de asemenea intamplari, iar acest subiect este nou pentru mine.

Nu avem despre ce sa discutam pentru ca nu va pot oferi nici un fel de detaliu referitor la acest subiect”, a declarat sec Livia Oprea.

Singurul care a acceptat sa discute pe sleau despre acest subiect sensibil, dar picant, e Aldea Nicusor Mihai Ciobanu, directorul sucursalei Sind Romania Felix, administratorul de agrement a Hotelului Padis, fostul strand UGSR.

„Strandul este deschis pana la miezul noptii iar incepand de la ora 19.00, pana la ora patru dimineata are loc schimbarea apei din bazine ceea ce, impiedica intrarea ori folosirea bazinelor de catre persoane din afara strandului”, spune Ciobanu.

„Nu este exclus, totusi, sa fie persoane care se mai furiseaza in interior”, a mai declarat acesta.

Ciobanu mai sustine ca de cand a preluat el conducerea, cel putin in incinta strandului Padis, a dispus iluminarea pe timp de noapte, masura care descurajeaza pe cei care vor sa caute aici un loc de refugiu pentru aventuri amoroase nocturne.

„Avem o colaborare continua cu Politia, astfel ca se fac controale chiar daca nu ar exista un pericol anume”, a mai specificat Ciobanu. Directorul a precizat ca are cunostinta despre incidente dintre paznicii de noapte si grupuri de tineri care intrau noaptea in incinta strandului insa acestea sunt de domeniul trecutului.

Chiar daca oamenii legii si patronatele complexelor de agrement se fac ca nu vad, ori minimalizeaza acest soi de practici ilegale, fenomenul exista. Si se perpetueaza de cativa ani buni de zile.

Iar cei care stiu cu exactitate ceea ce se intampla noaptea in bazinele strandurilor raman doar ei, amorezii de ocazie, cei care participa la orgiile nocturne.

„Din evidente Politiei nu reiese ca ar exista un fenomen ingrijorator in ceea ce priveste eventualii intrusi care intra noaptea in bazinele din Baile Felix”, subinspector Alina Popa, ofiter de presa IPJ Bihor.