In Mehedinti, luna de luna, in fata farmaciilor, oamenii fac nopti albe si zile negre, asteptand sa isi primeasca medicamentele. Obositi de asteptare si nedormiti, bolnavii isi varsa nervii pe farmacisti.

"Luna trecuta, dupa ce am stat la coada 6 ore, nu a mai fost medicamentul de pe reteta. A trebuit sa merg la alta farmacie si sa o iau de la capat" declara Marta Robu, cardiaca.

"Eu am copil cu probleme si daca nu reusesc sa iau medicamentele, ma duc peste ei la Casa si tot reusesc" declara Alina Rogoveanu.

Femeia adauga: "nu stiu unde e gratuitatea, pentru ca eu cumpar aproape toate medicamentele prescrise, iar de pe lista cu gratuite s-a scos Tonotilul, B complex il iau cu bani, Milgama s-a scos… gratuitatea e o minciuna"

"Am plecat la Vanju Mare sa gasesc un medicament care imi trebuia si era pe lista de gratuitati. Pentru ca se prescrie mai rar nu l-am gasit la Severin. Sunt bolnav de Parkinson si a trebuit sa ma duca un nepot" declara Ion Voinea.

Farmacistii, la randul lor, sustin ca in luna septembrie au primit foarte putini bani pentru retetele compensate si gratuite. "Plafonul este mult mai mic fata de luna trecuta.

Daca in august plafonul a fost de aproape un miliard, luna aceasta am primit doar 655 de milioane, pentru toate cele trei farmacii din subordine" declara Ileana Branzan, seful unei unitati farmaceutice.

Contrar celor declarate atat de cetateni cat si de farmacisti, conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Mehedinti, sustine ca "plafonul este mai mult decat suficient".

Populatiei nu se poate dezvalui insa, ce suma este alocata retetelor compensate si gratuite pentru ca "purtatorul de cuvant al institutiei este in concediu" dupa cum declara Elisabeta Rolea, director al CJAS Mehedinti.

Tot directoarea Casei de Asigurari de Sanatate a mai precizat ca nu trebuie sa prezinte presei, informatiile solicitate, deoarece, in opinia ei, acestea nu prezinta interes pentru populatie.