Lucratorii birourilor Circulatie, Investigatii Criminale si Ordine Publica din cadrul Politiei Municipiului Mangalia au reusit sa efectueze o captura record de tigari si bauturi alcoolice „de lux" netimbrate. In baza unor informatii, politistii au organizat in miez de noapte un filtru pe soseaua care leaga Mangalia de localitatea 2 Mai.

In jurul orelor 2.00, politistii au observat o coloana de masini care se deplasau catre oras, moment in care au dorit sa stopeze autoturismele. Masina care conducea coloana, cu numarul de inmatriculare CT-08-MST, a facut un viraj, fiind gata sa calce unul dintre politisti, si a disparut in noapte. Alte cinci autoturisme, patru Wolkswagen si o Skoda Octavia, au fost oprite si controlate.

Au fost gasite astfel, pe locurile in care ar fi trebuit sa se afle rotile de rezerva si pe banchetele din spate, acoperite cu prelate, cateva mii de pachete de tigari netimbrate si mai multe sticle de bauturi alcoolice.

Prima masina, cu numarul de inmatriculare CT-24-NGM, condusa de George Nivaci, de 26 de ani, alaturi de care se afla si Costin Carapet, de 23 de ani, avea ascunse in portbagaj 40 de sticle cu bauturi alcoolice – whisky, martini, coniac.

Tigari si bauturi netimbrate de 1,5 miliarde de lei

In celelalte autoturisme, cu numerele de inmatriculare CT-30-TNC, condus de Constantin Tocia, de 24 de ani, CT-28-SAY, sofat de Mihai Robu, de 25 de ani, CT-82-MMY si Skoda CT-63-TVG, conduse de Ionut Marian Carapet si Nicolae Cioti, s-au descoperit tigari netimbrate, marcile „Plugarul" (tigari fara filtru, provenite din Republica Moldova) – 57.740 pachete,

„Kent" – 500 pachete „Ronson" – 2.000 de pachete, „LM" – 500 pachete, „Dunhill" – 1.000 pachete, „Legal Super Slims" – 400 pachete, „Monte Carlo" – 500 pachete. „Marfa confiscata se ridica la valoarea de 1,5 miliarde de lei.

Suspectii sunt cercetati in stare de libertate pentru infractiunile de evaziune fiscala si contrabanda", ne-a declarat comisar sef Nicolae Pescaru, comandantul Politiei Municipiului Mangalia.

Tinerii, care au domiciliul in Constanta, le-au declarat politistilor ca marfa pe care o aveau asupra lor au „gasit-o" pe camp, argument ilar, tinand cont ca tigarile erau bine ascunse si acoperite cu grija, in „lacasuri" special improvizate in interiorul autovehiculelor. Doi dintre acestia se pare ca sunt lucratori ai punctului vamal din Vama Veche.

La prima vedere, tinand cont si de modul in care au transportat marfa, in autoturisme de lux, trase parca la „indigou", si de faptul ca doi dintre ei sunt angajati la vama, sunt argumente ca tinerii fac parte dintr-o retea mult mai complexa. Politistii din Mangalia sunt convinsi ca tigarile si bauturile urmau sa ia calea Constantei, unde aveau sa fie valorificate.