Candidatul Aliantei "D.A." la Primaria comunei Budacu de Jos (judetul Bistrita-Nasaud), Florin Simionca, unde duminica va avea loc turul doi al alegerilor locale partiale, a recunoscut ca este cercetat de politie intr-un dosar de mita electorala.

El a afirmat ca, joi, a fost depusa o plangere impotriva sa de catre reprezentantii PSD, care l-au acuzat ca ar fi incercat sa influenteze rezultatul votului de duminica intrucat a donat comunei circa 1.000 de metri cubi de balast pe care l-a imprastiat pe strazile comunei.

Presedintele filialei judetene a social-democratilor, deputatul Viorel Pupeza, a confirmat faptul ca organizatia sa a depus o plangere la politie, dar si la Biroul Electoral de Circumscriptie in care a sesizat incalcarea legii electorale.

"Nu cred ca este mita electorala. Eu am vrut sa le demonstrez oamenilor ca sunt in stare sa fac lucrurile pe care le asteapta de la mine si ca din acest motiv le cer votul. Nu inteleg de ce politia nu s-a sesizat tot aseara cand erau reprezentantii PSD care le dadeau de baut oamenilor", a adaugat Simionca.

Pozitia candidatului Aliantei "D.A." la Primaria Budacu de Jos a fost sustinuta si de liderul judetean al PD, deputatul Ioan Oltean.

"Sa fim seriosi. A facut acest gest ca sa arate ca el este mai bun decat altii si ca poate sa faca ce se asteapta de la un viitor primar. Daca poate sa duca balast pe drumuri cand este un simplu candidat, cu atat mai mult va fi capabil sa faca astffel de gesturi cand va fi primar", a spus Oltean.

Florin Simionca a mai fost acuzat in campania electorala dinaintea primului tur de scrutin ca ar fi agresat un cetatean. Pana in prezent insa, Politia nu s-a pronuntat in privinta vinovatiei sale.

Conform procesului-verbal intocmit de Circumscriptia Electorala nr. 1 Budacu de Jos, in turul doi al alegerilor locale partiale s-au calificat Florin Simionca (Alianta "D.A.") care a obtinut in primul tur 502 voturi, si Marieta Sonea (PSD), cu 313 voturi.

Turul doi al alegerilor locale partiale se va organiza duminica intrucat nici unul dintre candidati nu a obtinut 678 de voturi, numarul minim necesar pentru alegerea primarului.