Una dintre cele mai mari societati de comert cu amanuntul, Kaufland, va deschide un complex comercial la Turda. In acest scop, S.C. Kaufland Romania S.C.C. a cumparat de la persoane fizice teren in suprafata totala de 2,21 mp in cartierul Oprisani, cu acces pe Calea Victoriei. Amplasamentul se afla in apropierea unui alt supermarket, CSA, in imediata vecinatate a drumului national.

Prin deschiderea noului centru comercial, zona poate deveni atractiva pentru alti investitori. Complexul va crea 150 – 200 de noi locuri de munca, va avea 340 de locuri de parcare, din care 3 pentru persoanele cu handicap.

"Investitia celor de la Kaufland va fi complexa si va viza si traficul din zona. Proiectantul a expus specialistilor din Pimarie proiectul. Se va face un sens giratoriu, cu amenajarea infrastructurii rutiere. Am cerut sa fie si spatii verzi in parcare", a declarat directorul tehnic al Primariei, Emil Dardai.

Spatiile verzi vor avea o vegetatie inalta, pentru a asigura o protectie ambientala mai mare, atat ca filtru de aer, cat si ca filtru de zgomot. Complexul comercial va fi realizat pe o structura de beton, comandata deja la S.C. ASA Cons. Turda, lucrarile urmand sa inceapa in primavara urmatoare. O alta zona de interes pentru investitori este cea industriala, pe strada 22 decembrie 1989.

Aici Consiliul Local a aprobat scoaterea la licitatie publica a unei suprafete de 25 000 mp, impartita in loturi. Pretul minim de pornire al licitatiei este de 12,56 lei/mp, iar plata se va face in rate lunare, timp de 12 luni.