Simona Derecichei este o fosta proxeneta, „convertita" aparent la statutul de femeie cinstita. Dupa ce l-a prins in mrejele ei pe procurorul Gheorghe Leuca, femeia incearca acum pe toate caile sa-l distruga. Atat pe el cat si pe cei care s-au opus intereselor ei.

Insa cei ce se uita in gura fostei lucratoare cu sexul ar trebui sa-si aminteasca faptul ca intreaga credibilitate a acesteia este extrem de indoielnica. Femeia are si in prezent pe rol mai multe dosare penale si, dupa cum arata antecedentele, este in stare sa spuna orice pentru a iesi basma curata. Dovezile le gasiti in cele ce urmeaza.

„Un sex-masaj, numai sa o suga"

Pentru inceput, sa ne amintim cum si-a castigat Simona Derecichei renumele de „matroana" a sexului pe bani. Dupa ce, conform declaratiilor unor cunostinte, a practicat ea insasi prostitutia, in anul 2002, Simona Derecichei (atunci Hexan) si-a deschis un „salon de masaj" intr-un apartament din cartierul Rogerius din Oradea.

Dupa cum au scris si alte ziare, sub acoperirea „masajelor", fetele racolate de ea practicau prostitutia. Atat la salonul de masaj cat si la „domiciliul clientului".

Pentru a-si plasa „fetitele", proxeneta si-a facut relatii printre receptionerii de la hotelurile Elite, Melody, Gala, President din Baile Felix si „Empire" din Baile 1 Mai. Ei procurau clientii, iar Monica furniza „fetitele".

In urma sesizarii Parchetului, convorbirile Simonei Hexan au fost interceptate, pentru a fi folosite ulterior ca probe in procesul in care a fost condamnata la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru proxenetism.

Pentru cei ce se mai indoiesc de caracterul Simonei Hexan-Derecichei, redam in cele ce urmeaza continutul unora din convorbirile purtate de ea cu unii receptioneri.

26 ianuarie 2002, ora 20.02. Simona este apelata de Armin, receptioner la hotelul „Elite". Barbatul intra direct si brutal in subiect. „Auzi tu, ii spune Armin, stii de ce ar fi nevoie? De un sex-masaj, numai sa o suga. Cat costa?"

„Ce faci, Armin? Cum vorbesti asa ceva la telefon?", ii replica Simona… „Dar nu vorbi asa ceva, mai omul lui Dumnezeu! Merge Gianina la un masaj si se descurca ea dupa aia..." „Vai, asa-i ce spurcat vorbesc?" „Sa-mi spui tu mie asa ceva? Ai noroc ca nu ti-am inchis telefonul! Glumeam".

Aceeasi zi, ora 23.15. Suna Ciprian, de la Hotel „Gala". „Da, Cipri!" ii raspunde Simona. „Poti sa o trimiti pe Geanina pana aici?" „Chiar acum?" „In 10-20 de minute". „Pentru?" „Ceva client de-ai lui sefu’!" „Ceva sigur, nu?" „Da. Sigur!"

27 ianuarie 2003, Simona este cautata, la ora 14.00, de Bill, receptioner la hotelul „President. „Auzi, sa-ti spun o faza! Trimit eu o fata la client si zic ca e de la tine.

I-am bagat pe cineva si i-am cerut 150 de dolari si dupa aia a vazut el ca e mai putin si nu mai ia de la mine, intelegi?" „Nu mai ia?!" se mira Simona „Da. Cu 150 de dolari. Ca s-a dus el si a luat cu 150 de marci".

„Sa plateasca, nu?" „I-am cerut 150 de parai si dupa aia s-a dus el si a luat pe aceeasi fata cu 150 de marci, stii? Nu mai are incredere in mine. Nu mai ia femei de la mine!" „Daca vrea, da-mi un semnal pe telefonul asta. Bine, Bill?"

„Echipa" lui Lascau

24 ianuarie, ora 00.22, Simona este apelata de Gianina. „Moni, am ajuns aici la Elite. Tu i-ai dat numarul meu de telefon, nu?" „No, pai, stai putin... Te plateste?" „Da. Acum a zis ca..." „De ce te-ai dus acolo? Giani te asteapta". „Zi-i sa ma astepte 40 de minute". „Cat iti da ala acolo?" „1.500.000 de lei".

„Si aici, dincoace, primesti 300 de marci! Cat esti de proasta! Il lasi pe Giani sa te astepte, sa cheme pe altcineva. Efectiv, stai aiurea acolo. Stii bine care este treaba?" „Mi-a dat banii acuma". „Nu mai sta acolo! Nu esti cretina! Un italian iti da 300 de marci. Tu faci o alegere proasta.

Termina treaba repede acolo. Ca nu o sa stai cu un roman o ora-doua!"

25 ianuarie 2002, la ora 16.45, Simona vorbeste cu Dorin Iacob, vicepresedinte PD Bihor si director al fabricii de ulei „Interoil". „Dorin Iacob sunt!" „Spune, Dorin!" „Prima mea intrebare. Aia misogina este? Anca, adica". „Da. Este!" „Cand as putea sa vin?" „Cand vrei sa vii?" „Pe la sapte m-ar aranja". „Daca poti chiar acum e mai bine.

Mai tarziu, are programat un neamt". „Sunt pe Clujului si nu pot sa ajung decat pe la sase jumate..."

30 ianuarie 2002, ora 16.19, Simona este apelata de avocatul Mihai Carp. „Buna, Simona, ce faci?" „Nu asa bine. Am fost imbracata intr-o fusta mini si am racit la ovare. Stii tu, femeile sunt sensibile".

„Daca nu va puneti sosoni acolo, in salon!" „Vrei sa vii pe la fete!" „Pe la noua as veni cu un prieten…" „Numa’ sa vii!"

Timp de cateva zile, Simona a vorbit la telefon cu Giani din Italia, Joe din America, Carol din Ungaria. La toti le-a explicat ca nu s-a legalizat inca prostitutia in Romania, dar ea poate sa le ofere un sex-masaj.

22 februarie, ora 17.45, Simona este apelata de Ioan Lascau, zis si Puiu, fostul director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat Bihor. „Moni?" „Ciao, Puiu!" „Ce faci, ma? Pasaport ai?" „Da". „Gianina are?" „Are, da’ e murdarit un pic". „Se poate rezolva cu el".

„Eu is pregatit acum, plec la Gyula (Ungaria) cu presedintii Federatiei (de Judo) din vreo sase tari. Din Spania, Viena, din Sofia unu’... In orice caz, o chestie extraordinara. Si vreau sa va invit in seara asta. Facem o seara puternica, cu distractie si muzica". „In Ungaria?" „Da, la Gyula".

„Daca poti sa vii acum, vii cu fetele, cu masina si eu las vorba tot la Salonta..." „Da’ nu pot sa vin cu masina. Ca nu am talon". „Si nu gasesti, tu, o masina cu care poti iesi?" „Cu Nubira lu’ frate-meu, spune Simona". „Ii spui lu’ frate-tau sa-ti dea masina ca e foarte important...

Vii tu si inca vreo trei fete. Tu, Gianina, Ramona, poate vine si Lumi..." „Ioi de viata mea!"– se agita Simona. „Acum ma imbrac si ma pregatesc sa plec. Da’ vreau un raspuns de la tine ferm.

Ca in functie de asta las un mesaj la Vama Salonta, cu numarul tau de masina, sa fiti asteptate si sa va lase sa treceti urgent la unguri. Sa nu mai aveti nici o problema. E foarte bine sa vii acum. Marius (Vizer) a organizat toata chestia si..." „Stiu.

Iti dai seama ca fac tot posibilul sa merg!" „Eu de aia vreau sa vorbesc cu voi, ca am fost la instalare la prefect si am avut o zi de aia, de nebunie si acum o venit aci omul". „Si cat sa stam?" „Pana maine dupa-masa. Sau daca vreti puteti sa stati mai mult.

Este hotel, apa termala, piscina..." „Ne ducem si dresuri cu noi?" „Sigur!" „Va fi si Marius?" „Sigur, ma! O trupa! Si invitatii mei".

„Unu’ Tudor Gheorghe, care se da sefu’ Politiei!"

In aceeasi zi, o ora mai tarziu, Ioan Lascau este apelat de proxeneta, care ii cere sa aplaneze un scandal. „Puiu, am o problema aici, la salon. A venit unu’, Tudor Gheorghe, care se da sefu’ Politiei. A vrut sa o violeze pe Lumi. Efectiv, i-a tras o palma si a agresat-o.

Si acum da vina pe noi ca i-am furat telefonu’, de asta nu vrea sa plateasca". „Hai, ma, nu ma mai combina in chestii din astea. Eu sunt chiar in Vama. Sa las vorba ca veniti? Cu ce masina vii?"

Cele de mai sus reprezinta doar o particica din convorbirile avute de Simona Hexan in decurs de o luna. Dosarul interceptarilor e mult mai voluminos. E foarte probabil ca Simona sa fi pastrat in continuare relatia cu „clientii" de la salonul de masaj, dintre care unii au pozitii importante in judet.

„Teapa" cu bordelul

Cand treaba mergea ca pe roate cu incasarile de la „fetite", proxeneta Hexan-Derecichei a vrut sa-si construiasca un bordel, pardon, hotel. De unde avea ea banii cu care intentiona sa-si ridice un hotel, e lesne de ghicit. In 22 octombrie 2002, s-a incheiat si semnat contractul de antrepriza intre S.C.

Total Group SMG S.A., reprezentata de Marcel Sumalan, si S.C. Monaben S.R.L., reprezentata de Hexan (Derecichei) Simona.

Antreprenorul se obliga sa execute, prin preluare in antrepriza generala, lucrarile de constructii pentru obiectivul „Hotel Demisol+Parter+3etaje" pana la 15 iulie 2004, „in situatia asigurarii de catre investitor a conditiilor de incepere a lucrarilor (avize, acorduri, finantare)", situat langa livezile de la iesirea din Oradea spre Cetariu.

Fostul senator Vasile Duta, initiatorul Legii Prostitutiei, si-a cumparat chiar atunci o casa in apropierea viitorul bordel.

Dar, dupa semnarea contractului de construire a imobilului botezat hotel, a inceput scandalul de la salonul de „masaj erotic" al Simonei. Ramasa fara bani, femeia reziliaza, la 18 august 2003, contractul cu firma lui Marcel Sumalan, SMG Total Group. Un angajat al firmei face un angajament de plata privind restituirea avansului de 8000 de dolari.

In aceeasi zi, Monica primeste 4000 USD , iar pana la 22.01.2003, urma sa mai primeasca diferenta de 4000 USD.

Practic, la 18.08.2003, se incheiase un angajament pentru o plata care se va face ulterior, dar in acelasi timp si cu 8 luni inainte! De fapt, suma nu era reala, intrucat Sumalan dovedeste ulterior ca, prin 4 avize, firmei Simonei i s-au livrat materiale in valoare de 162.878.369 lei, suma care, impreuna cu cei 4000 de dolari primiti, acopereau datoria de 8000 de dolari, iar datoria era, practic, stinsa la acea data. Insa, fiindca actele firmei lui Sumalan se gaseau la Politie, el nu a putut dovedi rapid aceste lucruri. Profitand de acest lucru, proxeneta l-a actionat in instanta si la data de 24.10.2003 s-a pronuntat Sentinta nr. 5599/2003 a Judecatoriei Oradea, pe care Monica o investeste rapid cu formula executorie, pentru a mai scoate bani de pe Marcel Sumalan.

La 13 aprilie 2005, dupa ce si-a primit hartiile, acesta a introdus cerere de suspendare a executarii silite. Afland despre sistarea masurilor de executare , Simona a formulat o cerere de schimbare a executorului judecatoresc, care ii este admisa cu usurinta de judecator.

Noul executor judecatoresc numit in cauza, fostul avocat Gheorghe Beiusan, a deschis un nou dosar executional sub nr. 97/2005.

Fara sa indeplineasca procedurile de licitatie, respectiv evaluarea autoturismului, participarea la licitatie a cel putin doua persoane valabil licitante, etc., Beiusan incheie un act de adjudecare in data de 09.05.2005 pentru autoturismul Nissan Patrol al firmei lui Sumalan, pe care l-a atribuit proxenetei, ilegal, inca de la prima licitatie, cu ridicola suma de 5000 de dolari, desi acesta valora de 5-6 ori mai mult. Aceasta executare scandaloasa s-a soldat, pentru Beiusan, cu un dosar penal in care este acuzat de abuz si falsuri.

Astfel, chitantele pentru depunerea garantiei de participare sunt ulterioare, datate 10.05.2005 si nu 09.05.2005, cum a consemnat in procesul verbal de adjudecare ca sa-si ascunda fapta. Actul de adjudecare nu a fost comunicat firmei executate, pentru a avea posibilitatea sa-l conteste.

„Infundat" cu marturia unei proxenete arestate

Simona Hexan avea antecedente in colaborarea cu „organele". In timp ce era arestata pentru prostitutie, ea a facut o intelegere cu iz penal cu procurorul Viorel Gavra. La indemnul acestuia, ea a declarat ca ar fi fost martora la uciderea unei rude, Florica Ghirau, dosar care figura cu autor necunoscut. Drept rasplata, in ziua urmatoare a fost eliberata din arest.

La trei ani de la crima, „prelucrata" de Gavra, care dorea cu orice pret sa-l infunde pe sotul decedatei, Simona Derecichei, fosta Hexan, sustine ca in dimineata respectiva l-a vazut pe Dinu Ghiurau, intre orele 10.00-10.30 maltratandu-si sotia si apoi plecand de la fata locului cu o masina de culoare visinie.

Dar, din declaratiile celorlalti martori reiese ca in intervalul respectiv Dinu a fost plecat din localitate. Toti martorii declara ca el a condus o masina de culoare alba si nu una visinie, cum sustinea ea.

Este adevarat ca brutaria poseda o masina de culoare visinie, dar aceasta a fost condusa in ziua respectiva de soferul Lucaciu Ioan, pe un alt traseu, acesta avand toata ziua atat masina cat si cheile la dispozitie.

Avocatul apararii a mentionat ca in perioada in care s-a consumat evenimentul mortii Floricai Ghiurau, Dinu a fost vazut de martorii de la magazinele unde acesta a distribuit paine, la circa 25 de kilometri de Oradea, la intervale de circa 10 minute, pe traseul reconstituit.

Simona Hexan sustine in prima declaratie ca a fost servita cu paine de catre Sanda, sora lui Dinu, iar la Tribunal a declarat ca a servit-o Luci, o alta sora a acestuia, dar din declaratiile celorlalti martori s-a constatat ca nici una din cele doua surori nu a vandut paine in dimineata respectiva.

La un moment dat, ea a fost scoasa din sala de un procuror inainte de a depune marturie.

Dinu Ghiurau nu ar fi trebuit, in mod normal, sa apara in fata instantei, dar procurorul care a anchetat cazul, fiind prieten de familie cu sora decedatei, l-a trimis in instanta in mod abuziv, folosindu-se de cateva persoane care au dat declaratii contradictorii cu cele ale lui Dinu Ghiurau.

Declaratiile date de Simona Hexan s-au dovedit a fi false. Cu toate acestea, pe baza declaratiilor ei, Dinu Ghiurau a fost condamnat la 18 ani de inchisoare.

Procurorul Roman intra in hora

Fratele Simonei, Florin Derecichei, tot cu antecedente penale, a fost, la randul lui, arestat si cercetat pentru inselaciune, delapidare si tainuire de masini furate.

Intr-unul dintre dosare, fostul sot al Simonei, Valentin Hexan, a depus un denunt la PNA Oradea, prin care il acuza pe fratele fostei sale sotii, Florin Derecichei, de trafic de influenta.

Fostul sot al proxenetei sustine ca, in luna mai 2002, pe cand sotia sa se afla in arest, cumnatul sau, Florin Derecichei, i-ar fi spus ca a vorbit cu procurorul anchetator si, contra sumei de cinci mii de dolari, acesta ar elibera-o pe Simona.

Valentin Hexan pretinde ca i-a dat lui Florin trei mii de dolari, urmand ca restul sumei cerute sa-i achite dupa punerea acesteia in libertate. El mai spune ca, neavand incredere in fostul cumnat, dupa ce i-a dat banii, l-a urmarit.

Acesta s-a dus la un local de la marginea orasului, unde s-a intalnit cu presupusul procuror anchetator, caruia trebuia sa-i dea bani. Hexan pretinde ca ar fi fotografiat intalnirea dintre cei doi. In urmatoarea zi, femeia a fost pusa, intr-adevar, in libertate.

Sotul proxenetei s-a dus la Parchet sa-si astepte nevasta unde s-a intalnit intamplator cu procurorul care instrumenta dosarul. Aici spune el a avut o surpriza, vazand ca anchetatorul sotiei sale nu semana deloc cu cel cu care se intalnise cumnatul lui.

In plus, procurorul de pe coridor l-a si amenintat cu un dosar penal in care urma sa fie citat pentru audiere, dosar in care, in toamna aceluiasi an Hexan a primit mandat de arestare pentru calauzire.

In urma descrierilor facute de sotul proxenetei, s-a constatat ca, de fapt, Florin Derecichei se intalnise la localul respectiv cu procurorul Calin Roman si ca Simona urma oricum sa fie eliberata din arest in ziua respectiva si cercetata in stare de libertate.

Surse din parchetele bihorene spun ca scandalul iscat atunci de sotii Hexan a ramas doar intre peretii parchetului, pentru a nu pata imaginea institutiei, si asa destul de sifonata. Dar Simona e acuzata si de alte lucruri, deloc onorabile.

Razbunare de tarfa

Adrian Cipciri este un oradean care, dupa ce a dezvaluit faptul ca sotia sa a fost ademenita sa practice prostitutia de catre proxeneta sub „paravanul" salonului de masaj, sustine ca a ajuns tinta razbunarii acesteia.

Recent, Simona Derecichei l-a acuzat, fara dovezi, pe Cipciri, ca aceasta i-ar fi incendiat masina si ca l-ar fi batut pe fratele ei, Florin, caruia i-ar fi fracturat antebratul.

In campania declansata pentru discreditarea lui Cipciri si a procurorului Gheorghe Leuca au fost atrasa si instigata si fosta sotie a lui Adrian, care „colaboreaza" si acum cu Simona. In martie 2003, sotia lui Adrian Cipciri, Liliana, s-a angajat la salonul de masaj „Monique" al Simonei Hexan-Derecichei.

In scurt timp, Adrian a aflat ce fel de „tratament de relaxare" se practica la salonul de masaj. Incercand sa-l convinga ca la noul loc de munca nu se petrece nimic dubios, Liliana si o alta „colega de breasla", Luminita, l-au imbrobodit pe Adrian ca nici nu poate fi vorba de prostitutie, doar de masaj erotic.

In cele din urma, sotia i-a marturisit ca a facut sex pe bani, la cererea patroanei salonului. Desi tarifele erau consistente, de cateva milioane de lei pentru fiecare „partida", Liliana primea doar cateva sute de mii. Restul era retinut de Simona Derecichei

„Fiica mea i-a relatat d-nei Balaciu de la Autoritatea Tutelara, in 19 februarie a.c., cum asista la „programarea" mamei ei la masaje erotice, precizand chiar si tariful: un milion de lei „sedinta".

Dar cele doua „mame eroine", respectiv fosta sotie si Simona Derecichei, au incercat sa se foloseasca de mine si de fiica mea pentru a lovi in procurorul Leuca.

La un moment dat, ii dadeau instructiuni fiicei mele prin telefon, ca fiica mea, cand va fi lasata sa stea cu mama ei in apartamentul Simonei Derecichei, sa fure de acolo o videocaseta compromitatoare despre procurorul Leuca. Fiica mea mi-a cerut sa o las sa stea o noapte la Derecichei acasa.

Am refuzat si nu dupa mult timp, am primit acea caseta de la fratele Simonei Derecichei, care mi-a indrugat o poveste fara cap si fara coada. Ulterior, mi-am dat seama ca ele doreau sa-l compromit pe procurorul Leuca si, probabil, dupa aceea, el s-ar fi razbunat pe mine.

Nu stiu motivele pentru care Simona dorea sa se razbune pe procuror, dar cert e ca, la un moment dat, ea s-a visat viitoarea d-na Leuca. Imi spunea ca pana la Pasti voi putea constata ca sotii Leuca vor divorta. Mi-a spus ca visase intr-o noapte ca el batuse in chiloti la usa ei, cersindu-i mila.

Mi-a mai povestit ca, la toti preotii la care a fost, acestia le-au spus ca sunt sortiti unul pentru celalalt. Cand si-a dat seama ca planurile de casatorie cu procurorul se naruisera, a inceput atacurile impotriva acestuia. Eu nu cred in povestea ca Simona are probleme cu auzul in urma unei batai primite de la Leuca.

Problemele cu auzul si cu capul le are in urma batailor primite cu cativa ani in urma de la niste moldoveni. Anul trecut, ea ar fi negat ca ar fi luat bataie de la procurorul Leuca si mi-a spus ca ar fi fost batuta de catre fratele, ei care ii datora o suma de bani" – ne-a declarat Adrian Cipciri.

Portret de sora: „O prostituata ordinara…"!

Tot el ne-a facut si alte dezvaluiri, la fel de neasteptate. „Iata ce spunea Florin Derecichei despre Simona Derecichei. «O prostituata ordinara care se f…tea (facea sex - n.n.) in Vama Bors pentru un gofri». Simona Derecichei despre Florin Derecichei: «Un infractor care ia hormoni de maimuta si se comporta ca o maimuta!»

Va ofer date despre dosarele in care sunt implicati, sub o forma sau alta, cei doi «justitiabili», care au ajuns chiar sa se dea in judecata unul pe celalalt: Simona Derecichei: dosarele nr. 926/2004, dosar nr. 2216/2004, dosar nr. 7121/2004, dosar nr. 2488/2005, dosar 4666/2005, dosar nr. 8827/2005. Florin Derecichei: dosar nr. 3172/2005, dosar nr. 3173/2005, 3174/2005, dosar 3236/2005, dosar 4272/2005, dosar 4271/2005, dosar nr. 4270/2005, etc.

Faptele de care sunt acuzat de catre celebrul cuplu Derecichei sunt doar inventia acestora si eu unul am mari dubii asupra celor relatate de catre cei doi mas-media ( cum ca ar fi fost atacati si masina incendiata). Convingerea mea intima este ca toate acestea au fost autoprovocate.

Nu asa arata o masina incendiata (cei care au vazut ce s-a intamplat la Paris pot face legatura), nu asa arata un om atacat cu ranga sau cu buzduganul! De unde mi se trag mie toate astea? In primul rand, datorita faptului ca nu am devenit cainele ei credincios, nu mi-am pus la dispozitia ei banii si timpul.

In al doilea rand, am refuzat sa particip la distrugerea familiei Leuca. In al treilea rand, am avut curajul de a o arata opiniei publice asa cum este (Adrian Cipciri a facut in ziarul nostru si alte dezvaluiri incendiare despre fratii Derecichei - n.n.), adica o femeie de o perversitate morala iesita din comun.

In al patrulea rand, si nu ultimul, problemelor pe care, datorita mie, le are cu justitia. Concret, in data de 10.02.2005 am depus o plangere penala impotriva ei pentru marturie mincinoasa, am acuzat-o ca a mintit deliberat in cadrul procesului meu de divort.

In urma probelor prezentate de mine, s-a dispus inceperea urmariri penale fata de Derecichei Simona pentru savarsirea infractiuni de marturie mincinoasa.

Pentru mine totul e clar, se exercita de catre fratii Derecichei presiuni asupra Justitiei, organelor de Politie, pentru a scapa de nenumaratele probleme pe care le au.

Nu inteleg incapatanarea celor de la saptamanalul «Bihoreanul», cred ca ei nu realizeaza imensul deserviciul pe care il fac publicului si tuturor acelora care au fost pagubiti de catre Florin Derecichei si proxeneta Derecichei, in loc sa-si puna fireasca intrebare din ce traiesc cei doi, de unde a acumulat proxeneta Derecichei apartamente, terenuri, constructia aceea pe care vroia sa o vanda cu suma de 200.000 euro, care s-a vrut a fi hotel, bordel, in loc sa asculte plangerile acelora care au fost trasi pe sfoara" – spune Adrian Cipciri.

Multiplele scandaluri si procese penale in care sunt implicati proxeneta Simona Derecichei si fratele ei sunt departe de final. Cele de mai sus reprezinta doar o mica parte din „laborioasa" lor activitate, insa, din lipsa de spatiu, ne oprim aici.

Vom reveni insa cu noi dezvaluiri privind „aventurile" acestui cuplu de infractori, pentru care unele posturi de televiziune rau famate si cu audienta sub 1% si-au deschis usile.