Satenii din Cujmir spun ca oamenii legii nu se dau inapoi de la nimic si ca, in loc sa vegheze la respectarea ordinii, ei sunt primii care o incalca. Astfel, ei ii acuza pe Marian Latea si Mitica Varzan ca fura, abuzeaza pe cei care vin sa le ceara ajutorul si dau bani cu camata.

In urma cu ceva timp, cand pe teritoriul comunei a avut loc un accident rutier, satenii care au fost martori declara ca l-au vazut pe Marian Latea (Agent de Politie la Serviciul Rutier) ca, in timp ce se efectuau cercetarile, acesta ar fi furat mai multe produse din autotrenul avariat.

"Acum cateva luni, un tir bulgaresc plin cu baterii de vin s-a rasturnat. Eram la fata locului, ca am fost chemat de politisti sa asist ca martor. Am vazut cum soferul tirului era grav ranit si a plecat spre spital, iar politistii au inceput sa care vinul din tir cu masinile de politie.

Au facut mai multe transporturi si au luat cat au putut. A doua zi am aflat ca disparusera aproape doua tone de cabernet" declara Ovidiu Grigore, localnic.

Un alt localnic sustine ca Marian Latea are si dosar penal pentru ca a agresat un cetatean. Nicolae Zdrafu declara ca a vazut cum politistii dadeau bani cu imprumut la diversi cetateni, percepand in acelasi timp o dobanda de 20% pe luna.

"In momentul in care vine sa isi ia banii inapoi, politistul vine in uniforma, ca sa faca impresie si sa nu mai comenteze oamenii de frica" precizeaza acesta.

"Mitica Varzan, agent principal de politie este pe mana cu Latea. Cei doi fura chiar de la Politie. Au in masina de Politie un ac lung, asa cum folosesc femeile la facut ciorapi.

Ei bine, cu acul ala politistii modifica kilometrajul la masina de politie ca sa le ramana lor benzina de pe bonuri" declara Marcel Tabacea.

Primarul comunei Cujmir, Nicolae Tenea declara ca este exasperat de reclamatiile si sesizarile primite de la locuitorii din comuna. "In urmatoarele zile o sa depun la Politia Judeteana un memoriu si o sa stau de vorba chiar cu comandantul, pentru ca m-am convins si eu de abuzurile celor doi.

La aceasta ora, cei doi sunt anchetati chiar de colegii lor de la IPJ Mehedinti. Politistii acuzati refuza sa faca declaratii presei pana la finalizarea anchetei, cand spun ei, vor sustine o conferinta de presa.

Constantin Radoslav, comandantul IPJ Mehedinti spune ca, la finalizarea anchetei se vor dispune masurile de rigoare, daca cei doi vor fi gasiti vinovati