In toate fermele de pasari din Maramures, inclusiv in cele mici au fost instituite masuri suplimentare de protectie dupa ce gripa aviara s-a extins in mai multe judete.

Administratorii spun ca se fac controale dupa controale pentru a se evita riscul unor imbolnaviri.

Directia Sanitar-Veterinara Maramures monitorizeaza zonele considerate de risc, autoritatile fiind avertizate sa anunte orice mortalitate la pasari. Atentionari au fost trimise in toate localitatile judetului.

Orasul Seini, unde exista cele mai multe unitati de acest gen din judet, beneficiaza de o atentie speciala din partea Directiei Sanitar-Veterinare.

Primarul Zamfir Adoreanu sustine ca toti doctorii veterinari sunt pe baricade.

„Oamenii sunt speriati e adevarat, dar lucrurile sunt sub control. Avem cinci crescatori privati de pasari in oras, iar fiecare a luat masurile de protectie care se impun.

E si interesul lor sa iasa bine din toata aceasta poveste. Distanta intre noi si focarele de infectie e mare… Peste 400 de kilometri. Nu cred ca vom avea probleme”, s-a aratat increzator primarul.

In orasul maramuresean nu s-au semnalat inca probleme. Asistentul medical Ileana Danci de la cabinetul uman din Seini a spus ca s-au primit avertizari din partea Directiei de Sanatate Publica.

„Ni s-a dat un numar de telefon la care putem suna oricand. Am fost atentionati sa anuntam la DSP orice caz care ni se pare suspect. Pana acum am fost feriti de asa ceva”, a declarat aceasta.

Ea a mai adaugat ca medicilor nu li s-a cerut sa verifice starea de sanatate a angajatilor care lucreaza in fermele de pasari de la Seini.

Mai multe detalii in eMaramures.ro