Clujenii au avut parte de trei zile de sarbatoare, la sfarsitul acestei saptamani, in cadrul Festivalului Ursus. Evenimentul s-a aflat la a patra editie si a adus in prim planul clujenilor traditionalii mici, berea, dar si cele mai in voga trupe ale momentului.

Intre 26 si 28 mai, clujenii au petrecut pe platoul Salii Sporturilor “Horia Demian”, din Cluj-Napoca cu muzica de calitate, bere si nelipsitii mici, la cea de-a patra editie a Festivalului berii "Ursus”.

Deschiderea oficiala a evenimentului s-a bucurat de prezenta primarului Clujului Emil Boc, a prefectului Alin Tise si a reprezentantilor companiei Ursus, care si-au manifestat admiratia pentru acest festival - devenit deja traditie in randul clujenilor.

Pentru a veni in intampinarea consumatorilor, organizatorii au pregatit pentru acest festival 160 de corturi si peste 100 de puncte de vanzare a berii. In fiecare zi, de vineri pana duminica, sute de oameni au luat cu asalt platoul Salii Sporturilor, incepand cu ora 18, pentru a lua parte la petrecerea pusa la cale de organizatori.

Nici vremea mai capricioasa de sambata sau de duminica nu a stat in calea petrecaretilor, care s-au adunat in jurul meselor special pregatite pentru ei.

Cele trei zile de petrecere s-au derulat dupa un program bine pus la punct ce a cuprins intr-o prima parte spectacole de muzica populara, cu artisti consacrati din domeniu si numeroase concursuri, pentru cei prezenti la sarbatoare, iar seara a adus in prim planul clujenilor, cele mai in voga trupe ale momentului.

Printre cei care au urcat pe scena si au cantat pentru petrecareti s-au numarat trupe precum Compact, Vama Veche, Voltaj si DJ Project, dar si unele voci feminine de succes precum Andra, Paula Seling sau Alexandra Ungureanu. Spectatorii au dansat pe ritmurile puse in scena de trupe, au aplaudat frenetic si au fredonat melodiile artistilor, pe tot timpul prestatiei acestora.

Din programul fiecarei seri nu au lipsit nici concursurile cu premii din partea organizatorilor, pentru cei mai buni, dar si pentru cei mai indrazneti participanti. Iar fiecare noapte de petrecere a culminat cu un spectaculos foc de artificii, spre bucuria celor prezenti la manifestare.

Totodata clujenii au petrecut pe la mese, dupa terminarea spectacolului, alaturi de traditionalii mici si berea Ursus - care si anul acesta s-a pastrat la suma de 1,5 RON halba. Organizatorii au estimat o participare de aproximativ 100.000 vizitatori si un consum de peste 50.000 litri de bere.

Bugetul estimativ folosit pentru eveniment a fost in jur de 50.000 RON, cu 10.000 RON mai mult ca bugetul de anul trecut.