Mult-trambitatul turneu in Statele Unite ale Americii al echipei nationale a Romaniei tinde sa se transforme intr-un dezastru. Echipa nationala de fotbal disputa meciuri peste meciuri intr-un ritm mai mult decat alert.

Pe langa aceasta, "show-ul”, finantat de Silviu Prigoana si Adrian Tarau, nu reuseste sa adune spectatorii pe stadion, la meciul cu Uruguay participand doar 8000 de spectatori, dintre care 5000 de romani. Mai mult, Piturca aplica un "regim spartan” jucatorilor sai, in detrimentul conditiei fizice si psihice ale acestora.

Mai mult, tricolorii au fost cazati intr-un hotel fara apa calda la dusuri, iar micul dejun a fost "saltat”.

"Show-ul” finantat de cuplul Prigoana-Tarau tinde sa devina unul tragi-comic. Conditiile de care beneficiaza jucatorii romani peste Ocean sunt mult sub asteptari, in conditiile in care, la plecarea din tara, li s-a promis cu totul altceva.

In ciuda puternicei mediatizari, spectatorii nu s-au inghesuit pe stadionul din Chicago. Din potentialul de 100.000 de spectatori, la meciul cu reprezentativa Uruguay-ului nu au participat decat 8000 de persoane. Organizatorii invinovatesc presa pentru acest esec.

“Fotbalistii lui Victor Piturca sunt, in primul rand, epuizati fizic. Infirmeria este plina dupa jocul de debut, iar motivatia lipseste cu desavarsire”, relata Evenimentul zilei in editia de vineri. Sleita de puteri si pusa sa joace la comanda, prima reprezentativa numai fotbal n-a practicat in primul meci, pe care l-a pierdut, scor 0-2 in fata Uruguayului.

Pentru ca apoi sa intre iarasi in lupta sambata dimineata, de la ora 4.00 (ora Romaniei). Meci pe care, in ciuda oboselii fizice si psihice acumulate, au reusit sa-l castige cu 2-0. La nici 24 de ore dupa acesta, pe tricolori i-a asteptat o alta incercare: un amical cu echipa Columbiei. Oboseala si-a spus aici cuvantul, nationala reusind cu greu sa obtina un scor alb.

Ambele meciuri s-au disputat pe stadionul "Soldier Field” din Chicago. Singura sansa, dupa primul amical, de recuperare a fotbalistilor a fost pe avion. Dar nici "voiajul” de patru ore nu a fost lipsit de incidente. Avionul a decolat spre Illinois cu aproximativ o ora intarziere fata de programul initial.

Orarul a fost perturbat de traficul infernal inregistrat in aceste zile in California, din cauza organizarii celei mai mari manifestari din SUA, manifestare la care au luat parte peste 700.000 de invitati. Ajunsi in Chicago, jucatorii s-au dus tinta la hotelul "Wyndham”, situat in centrul orasului, au mancat si apoi s-au odihnit.

Victor Piturca a continuat sa faca pe durul cu elevii sai, relateaza EVZ. El le-a transmis acestora ca nu accepta lamentari si le-a tinut partea celor care-l platesc, sefii FRF. "Nu concep sa-mi spuneti ca sunteti obositi! Un profesionist joaca si atunci cand este trezit din somn”, le-ar fi pus in vedere tehnicianul.

La randul lor, fotbalistii vad totul ca pe o gluma proasta, neintelegand de ce sunt tratati ca niste simple geamantane si chinuiti pentru o cauza care nu le apartine.

Avocatul federatiei, Catalin Dancu, anunta la Bucuresti cu mult tam-tam: "Am negociat la sange cu organizatorii. Am facut un contract-beton. Avem cele mai bune hoteluri, iar transportul se face cu avionul, in conditii exceptionale”. In fapt, nici aici nu a mers ca pe roate. Pe langa luxul american, tricolorii s-au lovit de situatii incredibile pana si pentru Romania.

Cazati la hotelul "Marina del Rey - Marriott”, jucatorii au fost pusi in fata unui caz cu care s-au mai lovit, probabil, doar in motelurile din tara, pe perioada junioratului, constata EVZ.

N-au beneficiat de apa calda la dusuri! Mai mult, cei de la respectivul hotel ar fi uitat sa le puna masa! Astfel, in prima zi a sejurului din SUA, fotbalistii au sarit fara sa vrea, se pare, peste cina! Mai mult, tot la stabilimentul amintit, cotat la trei stele, s-a spart o teava care a inundat parterul.

Initial, delegatia tricolora avea alt loc de cazare: hotelul "Angeleno”, cotat la trei stele si jumatate. Dar asta nu a fost pe placul selectionerului Victor Piturca, care a intervenit si a schimbat programul.

"N-am auzit de acest hotel! Nu vom sta acolo”, ar fi sarit ca ars selectionerul, care n-a dorit sa ia in seama argumentele suplimentare, printre care si acela ca, in urma cu cateva luni, "Angeleno” si-a schimbat numele, in trecut numindu-se "Holliday Inn” (lant hotelier de renume). Decizia lui Piturca a fost confirmata si de managerul hotelului, romanca Alina Wade.

"Echipa a fost mutata de la "Angeleno” la ordinul domnului Piturca. In prima zi, la hotelul in care s-au dus si unde ar fi trebuit sa stea uruguayenii, jucatorii nostri n-au avut apa calda timp de patru ore. Primaria a intrerupt alimentarea cu apa calda in zona, iar cei care ar fi trebuit sa asigure alte surse de apa n-au facut-o.

Le-am zis celor de la nationala Romaniei sa vina la hotelul nostru, urmand sa beneficieze si de o reducere de pret, dar s-a impotrivit domnul Piturca. S-ar fi platit 136 de dolari de fiecare jucator pe noapte, pe cand la "Marina del Rey”, o camera costa 260 de dolari pe noapte. Eu stiam ca una dintre nationalele de la acest turneu va trage, pana la urma, la noi.

Daca n-ar fi fost Romania, ar fi fost Uruguay-ul. Asa s-a si intamplat. A venit Uruguayul, dar eu as fi preferat sa vina tricolorii”, a declarat pentru EVZ managerul hotelului "Angeleno”. "Domnul Piturca mi-a mai spus ca ar vrea sa stea cu 100 de dolari pe noapte la hotelul Ritz”, a mai adaugat amuzata romanca.

In acest timp conducatorii fotbalului romanesc petrec. Mitica Dragomir n-a facut deplasarea la Chicago impreuna cu lotul, preferand sa mai ramana o zi in California. "Vreau sa merg in Las Vegas, ca sa admir ce-i acolo, nu pentru a juca la cazino. Mi-am inchiriat o limuzina si sper sa nu fac mai mult de trei ore pana acolo”, a “promis” Dragomir.

Oficialul LPF a fost insotit in "patria jocurilor de noroc” de pugilistul Lucian Bute. Si Mircea Sandu a lipsit de langa jucatorii romani. In ziua in care lotul nationalei ajungea in Chicago, "Nasul” se indrepta spre Newport Beach, unde locuieste fiica sa, Raluca.

Finantatorii acestui "show sportiv” sunt binecunoscutii oameni de afaceri Silviu Prigoana si Adrian Tarau. La partida Romania-Uruguay, disputata pe stadionul Memorial Coliseum din Los Angeles, in tribunele de aproape 100.000 de locuri au asistat mai putin de 8.000 de spectatori. Organizatorul turneului a gasit si vinovatii. Presa din Romania.

"Din cauza articolelor aparute intr-o parte a presei nu a venit lumea. S-au spus tot felul de chestii despre mine si despre partenerul meu, Adrian Tarau. Poate nu stiti, dar romanii de peste hotare citesc cu atentie presa pe internet. Oricum, la ce s-a spus despre acest eveniment eu sunt multumit de cum merge treaba”, ne-a precizat patronul Rosal.

Despre Adrian Tarau s-a spus ca este cautat prin Interpol, dar atat Silviu Prigoana, cat si Ionut Lupescu au sarit in apararea acestuia. “Are cazier curat”, a sustinut partenerul sau, completat de directorul general de la Casa Fotbalului.