Noua structura de conducere a spitalelor muresene nu a suferit nici o modificare substantiala. Decizia de dizolvare a Consiliilor de Administratie si de numire a trei directori interimari in cadrul fiecarui spital a sosit la sediul DSP Mures luni seara.

Conform numirilor ministrului Eugen Nicolaescu, Lucian Baila a devenit manager interimar al celui mai mare spital din tara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Baila este secondat de Marius Dohon, director financiar-contabil, si de Szabo Bela, director medical.

Pe lista interimarilor se mai numara Liliana Goga, ca director de ingrijiri medicale, iar Constantin Florea, fost director medical, urma sa fie numit director de cercetare si dezvoltare. "Este normal ca in cazul unui spital de asemenea dimensiuni sa existe mai multi directori pentru o organizare mai buna a activitatii medicale", a declarat Silviu Morariu, directorul DSP Mures.

Nici in judet nu au existat modificari importante. La Reghin, noul director medical este Iszlai Arpad, iar Takacs Aurora este noul manager al Centrului de Sanatate de la Miercurea Nirajului, dupa ce fostul director si-a inaintat demisia.

Interimatul va fi asigurat pe o perioada de sase luni, pana cand toti cei care doresc sa participe la concursurile de ocupare ale posturilor vor trebui sa urmeze cursurile de management, organizate in mod special de minister.

Conform lui Eugen Nicolaescu, aceste cursuri vor dura doua luni si vor putea fi urmate la zi sau distanta, in cadrul celor opt centre deschise special in acest sens, dintre care unul la Targu Mures. (C.A.)