Natura dezlantuita a facut din nou ravagii in judetul Alba. In urma ploilor torentiale si a viiturilor, in zilele de 23 si 24 iunie, au fost afectate 11 localitati: Alba Iulia, Aiud, Abrud, Pianu, Seusa, Ciuruleasa, Salistea, Ocna Mures, Zlatna, Miraslau, Sugag.

Au fost inundate zeci de case, sute de anexe gospodaresti si subsoluri de locuinte si au fost afectate poduri si podete. Ca urmare a ruperii podului de acces, 150 de persoane din satul Cicau, comuna Miraslau, au ramas izolate, accesul in localitate fiind blocat.

In municipiul Aiud, pe strada Gorunului, s-a intervenit pentru salvarea din locuinte a doua persoane, respectiv a unui copil de 4 ani si a unei femei paralizate.

Apele au pus stapanire si pe drumurile judetului: in municipiul Aiud DJ107 M a fost acoperit cu aluviuni pe 0,1 km, iar pe o distanta de 0,3 km a fost pur si simplu exfoliat; pe DN 1 in zona comunei Miraslau si DJ 705 - Salistea s-a circulat cu dificultate pe un singur sens; intre satele Pianu de Sus si Strungari o portiune de 0,04 km a DJ 704 A a fost distrusa pe un sens, iar DJ 67 C (Sugag) a fost blocat cu aluviuni pe o distanta de 0,06 km.

Nici retelele de canalizare stradala si cele electrice nu au scapat. Ca urmare a avarierii retelelor electrice, satele Seusa, Matisesti, Buninginea, Ghedulesti, Boglesti, Bodresti, Jidostina, Fipcea au ramas fara energie electrica.

Organele abilitate actioneaza cu toate utilajele necesare in vederea rezolvarii problemelor, a limitarii pagubelor si inlaturarii efectelor.