Profitand de restrangerea drastica a unitatilor militare de pe raza municipiului Alba Iulia, consilierii locali au aprobat un nou proiect de hotarare de Consiliu local prin care solicita Ministerului Apararii Nationale elaborarea unui proiect de Hotarare de Guvern pentru transmiterea din domeniul public al statului si din administrarea

Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al municipiului Alba Iulia si in administrarea Consiliului local Alba Iulia a unor terenuri insumand aproximativ 82,5 hectare.

Acestea se afla in incinta Cetatii Vauban, in incinta Colegiului National Militar "Mihai Viteazul", depozitul de munitie si terenul din fata depozitului de munitie, terenul de la poligonul de instructie din zona "Podei", terenul aferent campului de instructie "Ghilani".

De asemenea se solicita si modificarea anexei HG 1396/2005 prin care s-a trecut din administrarea MApN in administrarea Consiliului local cea mai mare parte din terenul si imobilele Cetatii Vauban. Numai ca la publicarea HG in Monitorul Oficial s-au constatat unele omisiuni fata de cele convenite intre administratia albaiuliana si conducerea MApN.

Este vorba despre un imobil situat in strada Mihai Viteazul nr. 3 si terenul aferent si despre santul Cetatii nr. 3. Suprafata totala a acestor imobile omise este de 143.237 mp.