Compania Dafora Medias construieste un bloc de locuinte in Sibiu, in care investeste aproape 3,4 milioane de lei (circa 1 mil. de euro). Blocul este construit pe strada Avrigului, intr-o zona impadurita.

Blocul de locuinte, construit la standarde europene este a treia investitie majora in locuinte, pe care compania Dafora o deruleaza in acest moment in judetul Sibiu. Intr-un alt proiect, Dafora dezvolta un ansamblu rezidential de 100 de case in localitatea Crsitian, aflata in apropiere de Sibiu.

De asemenea, Dafora construieste cartierul rezidential Venus, in Medias, compus din 47 de case si facilitati.

Blocul de locuinte de pe strada Avrigului, din Sibiu, va avea 14 apartamente de cate doua sau trei camere, distribuite pe patru etaje. Lucrarile au inceput in aceasta luna, iar termenul de finalizare a fost fixat pentru sfarsitul acestui an. Potrivit lui Dumitru Chelet, reprezentantul companiei Dafora pentru Sibiu, locuintele vor avea un aspect modern si variat.

“Nu facem un sablon. Vrem sa facem un lucru frumos, variat, intr-un stil modern si cu o ambianta europeana. Locuintele nu vor fi asemanatoare ca suprafata ci vor avea un aspect original”, declara Dumitru Chelet. Potrivit acestuia, suprafetele apartamentelor vor varia intre 60 si 120 de metri patrati.

Apartamentele vor fi scoase la vanzare imediat dupa finalizarea proiectului, pretul urmand sa fie stabilit de consiliul de administratie. “Prioritatea pentru noi este finalizarea luicrarilor. Detaliile referiotare la modul de achizitie al apartamentelor si asupra preturilor vor fi stabilite de consiliul de administratie al companiei.

Oricum, vor fi preturile pietei”, mai spune Dumitru Chelet. Acesta mai crede ca zona aleasa pentru constructia blocului de locuinte este una din cele mai frumoase zone rezidentiale din Sibiu. “E o zona impadurita. E cred cea mai buna zona in care se pot construi locuinte, in acest moment, in orasul Sibiu”, arata Dumitru Chelet.

Compania Dafora Medias, cu activitati in domeniul forajului petrolier si al constructiilor, a obtinut anul trecut un profit net in valoare de 6,4 milioane de lei (1,8 milioane de euro), de aproximativ sase ori mai mare comparativ cu nivelul de 1,4 milioane de lei (0,3 milioane de euro) raportat in 2004.