Gheorghe Sorescu, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, este de parere ca la nivel local economia scote doar zgomote, in timp ce la nivel de tara duduie. „Noi avem o crestere a incasarilor de 20% fata de anul trecut, deci stam foarte bine.

Ma tem doar ca acest zgomot al economiei sa nu fie unul de fundal, sa nu fie vreo fisura la teava de esapament”, a declarat Sorescu. Cresterea economica este, in ceea ce priveste incasarile bugetare, reala, de 20%. Asta inseamna ca firmele botosanene au rulat mai multi bani, au avut un profit mai bun, au derulat mai multe afaceri.

Cresterea economica locala nu se resimte, din pacate, in nivelul de trai al botosanenilor. Judetul nostru este codas in ceea ce priveste salariul mediu si din mai toate punctele de vedere al economistilor. Mai mult, pana la sfarsitul anului, Fiscul si Garda Financiara vor trimite la Ministerul de Finante informatii despre aproape 3.000 de firme considerate societati inactive.

„In aceste conditii nu stiu daca se mai poate vorbi de crestere economica la Botosani. Noi trebuie sa trimite agentilor economici, pana la sfarsitul anului, noile coduri pentru TVA, iar aceasta operatiune va duce la curatirea mediului de afaceri local”, a mai spus seful Directiei de Finante.

Alaturi de firmele care vor fi introduse in randul celor inactive, mai sunt alte cateva mii care au fost sau vor fi radiate de catre Oficiul Judetean al Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Botosani.