Un interlop, judecat in arest pentru proxenetism, a fost pus in libertate zilele trecute. Sorin Neacsu, proprietarul unor sexy cluburi frecventate de diversi mahari, a iesit din inchisoare datorita bunavointei unor magistrati. Judecatorii au decis sa-l cerceteze in afara gratiilor, deoarece in curand se va aproba... legea prostitutiei.

Proprietarul sexy-cluburilor "Harem" si "Tortuga", Sorin Neacsu, a fost pus in libertate! Desi luna trecuta a fost retinut de Politie si acuzat de proxenetism, magistratii Tribunalului Galati au decis, in urma cu doua zile, ca reprezentantul lumii interlope din Galati nu prezinta un pericol public.

De fapt, magistratii Tribunalului au revocat masura arestarii preventive a controversatului om de afaceri si au inlocuit-o cu masura supravegherii judiciare. Cu alte cuvinte, interlopul Neacsu nu are voie sa paraseasca orasul, nu are voie sa intre in nici un sexy-club si nu va putea sa-si administreze nici afacerile proprii.

Totodata, el este obligat sa se prezinte la toate termenele de judecata, in caz contrar urmand sa fie din nou arestat.

Motivatii extrem de ciudate

Surse din cadrul Tribunalului Galati ne-au comunicat ieri ca aceasta decizie a fost luata din doua motive destul de controversate. In primul rand, se estimeaza faptul ca va fi adoptata curand legea prostitutiei, iar Neacsu ar urma sa intre sub incidenta acesteia si ar fi achitat.

Totodata, magistratii se tem ca, nu cumva, interlopul sa ii reclame la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, dupa ce va fi achitat. La decizia magistratilor se pare ca a contat si faptul ca acuzatul si-a recunoscut o parte din fapte, pe perioada procesului. El a plans si a admis faptul ca a permis dansatoarelor, care lucrau la clubul lui, sa se prostitueze.

Insa nu a recunoscut faptul ca el le obliga sa faca sex cu diversi clienti, dupa ce le promisese la angajare ca vor deveni dansatoare profesioniste.

De mentionat este si faptul ca Sorin Neacsu si-a cladit in ultimii ani, la Galati, o afacere destul de profitabila in care s-a folosit exclusiv de naivitatea unor tinere, iar pana in prezent a reusit sa "fenteze" mereu legea.

La clubul "Tortuga", Politia a descoperit in 2004 faptul ca dansau numeroase minore, iar una dintre agentiile lui de impresariat, "Mega-Dance" intermedia contracte in strainatate fara nici o acoperire (conform datelor obtinute de la Inspectoratul Teritorial de Munca). Cu toate acestea, Neacsu a scapat mereu de inchisoare!