Un proverb binecunoscut spune ca „meseria e bratara de aur”. Zicala nu poate fi insa valabila si pentru practicantele celei mai vechi meserii din lume, meserie care se pare ca nu vrea sa isi piarda din traditie.

Acest lucru il demonstreaza numarul tot mai mare de lucratoare de pe varianta, mutate... „disciplinar” din alte judete ale tarii, care, in pofida amenzilor primite si a dosarelor incheiate nu vor sa renunte indeletnicirea cu pricina.

Dimpotriva, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos, din lipsa de bani, si mai ales din lipsa studiilor care sa le ofere un loc de munca decent, recurg la aceasta meserie, ajungand sa isi vanda corpul pe un pret de nimic.

Soseaua de centura a municipiului Constanta este plina de astfel de practicante a prostitutiei, unele cu lunga vechime in domeniu iar altele incepatoare, majoritatea novicelor fiind minore. Valentina Badineanu, de 18 ani, din Galati, este una din prostituatele care a facut de multe ori cunostinta cu sectiile de politie, pe numele ei fiind incheiate mai multe dosare penale.

Acesta a fost prinsa, din nou, chiar la sfarsitul saptamanii, intretinand relatii sexuale orale cu un barbat, in masina acestuia, pentru suma de 20 RON. Valentina era minora cand a poposit pe aceste meleaguri si, ca o persoana harnica ce este, majoratul si l-a sarbatorit muncind cu drag si spor, sustin politistii care au surprins-o chiar de ziua ei in... flagrant.

O alta cunostinta veche a politistilor este si Radita Placintaru, de 29 de ani din Braila, cu toate ca este mama a 3 copii, nu se da in laturi sa practice prostitutia, ea fiind una dintre veteranele in ale meseriei in orasul nostru. Sa speram ca in cazul Raditei aschia va sari departe de trunchi, iar cei 3 copiii nu o vor lua pe urmele mamei.

Tot mai multe minore prinse facand sex pe bani

Alte practicante cu vechime ale acestei meserii sunt Ramona Rosianu, de 26 de ani, din Galati, Georgica Vasilache, de 29 de ani, din Calarasi, si Gina Dula, de 27 de ani tot din Galati.

Toate acestea au vizitate de nenumarate ori sectiile de politie, dar se pare ca dosarele deschise pe numele lor precum si amenzile aplicate, pe care nu le platesc evident, nu le sperie de nici un fel, ele ramanand fidele ocupatiei lor. Mai grav este insa faptul ca prostitutia este practicata de tot mai multe fete care nu au implinit inca varsta de 18 ani.

Georgiana Puiu, de 16 ani, din Mehedinti, si Andreea Ionela Vasilica, de 15 ani, din Suceava, sunt doar doua exemple din randul minorelor care se ocupa cu aceasta meserie, avand chiar lunga experienta in domeniu.

Din lipsa de dovezi, prostituatele nu pot fi trimise la judecata, doar in cazul in care inregistreaza un numar prea mare de amenzi neplatite sunt obligate sa presteze munca in folosul comunitatii.