Ilie Mitea, seful Oficiului pentru Protectia Consumatorului Sibiu, este un tip dur. A fost un consilier local zbuciumat, care nu a pregetat sa atraga atentia colegilor ce incercau sa ocoleasca legea.

Un consilier care a reusit sa cistige si sa pastreze, ani buni, simpatia publicului, a alegatorilor sai. Insa a renuntat la functie si a devenit sef la OPC. A devenit simpatic pentru unii si antipatic pentru altii.

Rau cu unii si tolerant cu altii. Lucru firesc, am spune, la o judecata superficiala. Insa legile protectiei consumatorului sint aceleasi pentru toti. Daca la Cluj casele de schimb care isi pacalesc clientii sint sanctionate dur de OPC, asa ar trebui sa se intimple si la Sibiu.

Diferenta intre atitudini o da, oare, curajul sefului OPC? Daca da, am spune ca lui Ilie Mitea nu-i lipseste curajul. A reusit sa inchida pirtia de schi de la Paltinis si sa interzica accesul in lacul Brincoveanu din Ocna Sibiului.

Si chiar sa ameninte ziaristii. Vineri, a sunat la redactia Monitorului de Sibiu si i-a strigat secretarei: „Te rog sa-i transmiti domnului director Radu Micu: «Te-am asteptat acasa sa discutam o problema. Daca te intilnesc pe strada, sa fii barbat, ca-ti mut falcile!»".

Asadar, lui Ilie Mitea nu-i lipseste curajul. Poate, doar, determinarea.