Leucemia a ucis si va ucide in continuare foarte multi oameni. De aproximativ 20 de ani s-a gasit totusi un tratament pentru aceasta boala extrem de grava. Procedura pentru vindecarea leucemiei este una destul de simpla, dar extrem de costisitoare. Mai mult, in Romania nu exista aparatura necesara si nici medici experimentati care ar putea realiza aceasta procedura.

In consecinta bolnavii de leucemie din Romania sunt nevoiti sa faca transplant de maduva la clinici din strainatate, unde costurile se ridica la zeci sau chiar sute de mii de euro. Un caz nefericit de leucemie a fost depistat la un tanar de 22 de ani din Baia Mare. Acum sase saptamani, Paul Emil Hordau a fost diagnosticat cu Leucemie acuta limfoblastica.

Pentru a se vindeca are nevoie de 140.000 euro, acesti bani acoperind cheltuielile de tratament la o clinica de specialitate din Italia. Totusi familia lui nu dispune de aceasta suma care i-ar putea salva viata. Pentru a-l ajuta sa supravietuiasca, mai multe organizatii studentesti au organizat o campanie de strandere de fonduri pentru a-l ajuta pe Paul sa traiasca.

Campania “E sansa lui”, programata in perioada 21 noiembrie 15 decembrei 2006 isi propune sa stranga cat mai multi bani pentru a-i oferi inca o sansa lui Paul. Din nefericire in prima saptamana a campaniei, organizatorii au reusit sa stranga doar 1500 euro, adica putin peste 1 % din suma necesara.

Pentru ca situatia sa fie mai disperata, mai multe institutii au intors spatele organizatorilor campaniei, cel mai drastic raspuns primindu-l din partea Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. Organizatorii campaniei au dorit sa organizeze un concert de Craciun in scopul strangerii de fonduri pentru Paul.

Din nefericire nu au putut ajunge la directorul institutiei, Dumitru Farcas, secretara acestuia comunicandu-le ca institutia nu mai are locuri. Acelasi raspuns l-au primit si de la Teatrul National sau Opera Romana. Paul Hordau are nevoie urgenta de acei bani, starea lui de sanatate agravandu-se pe zi ce trece.