Afacere in pierdere pentru fostul lider al PNL Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, proprietarul unei fabrici de mobila. Dupa ce a pus pe picioare un sediu nou pentru partid fiindca vechiul spatiu este revendicat, pe care l-a dotat cu birouri facute chiar de firma sa, el a predat, vineri, cheile imobilului si stampila pentru a se alatura fondatorilor Partidului Liberal Democrat.

Mobila, in valoare de cateva zeci de milioane de lei vechi, a fost facuta de angajatii fostului lider liberal cu toata grija, pentru ca seful sa fie multumit. Cu toate acestea, desi nu mai este lider al filialei, Iliesi nu a renuntat la donatia pentru fostii sai colegi si vineri chiar a ajutat la descarcarea birourilor.

"Nu-mi pare deloc rau ca am donat mobila pentru PNL. Intregul sediu, asa cum arata el, a costat peste un miliard de lei vechi, iar mobila toata a fost facuta la fabrica mea. Le doresc colegilor mei sa-si desfasoare activitatea foarte bine pe mobilierul pe care l-am construit pentru ca, pana la urma, tot impreuna vom fi.

Chiar daca ne-am despartit, am facut-o pentru o perioada scurta de timp, probabil ca vom fi din nou impreuna. Ar fi fost imoral sa-mi iau mobilierul odata ce am plecat eu", a declarat Iliesi. El a ajutat chiar la descarcarea mobilei in noul sediu al filialei PNL, situat pe strada Nicolae Titulescu din Bistrita.

Dupa ce s-au vazut cu sediul mobilat, membrii PNL i-au multumit lui Iliesi. Unii l-au urmat pentru a-l ajuta la noua constructie politica si la gasirea unui nou sediu, iar altii au ramas sa se bucure in continuare de noul sediu. "Eu personal il urmez pe domnul presedinte asa cum o fac de peste 4 ani.

Le-am spus si colegilor mei, aseara (joi seara Ð n.r.) ca demisionez, iar 13 dintre membrii biroului judetean al tineretului liberal au spus ca ma urmeaza. Doi s-au abtinut si unul ramane in PNL. Am ramas fara sediu, dar vom gasi noi altul", a declarat fostul presedinte al TNL Bistrita-Nasaud, Ciprian Ilies.

La randul sau, liderul municipal al PNL si un critic vehement al fostului presedinte demisionar, Ioan Turc, a declarat ca ii multumeste acestuia pentru intreaga activitate, dar il asigura, totodata, ca nu-l vor urma prea multi membri in noul partid.

Sabin Iliesi este al 11-lea membru fondator al PLD si se ocupa de organizarea formatiunii nou formate in judet. El a spus ca mai mult de jumatate din organizatiile locale vor trece impreuna cu el in Platforma lui Stolojan.

Liderii de la nivel national al PNL au decis ca functia de presedinte al filialei bistritene sa fie preluata, interimar, de Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii Nationale.