Liderul PLD Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, fost presedinte al filialei PNL, care in urma cu o luna a preferat sa treaca in tabara Stolojan-Stoica, este suspectat de o parte din fostii colegi ca a parasit partidul cu tot cu lista continand datele personale ale membrilor, fapt ce i-ar fi facilitat acestuia strangerea unui numar de 4.000 de semnaturi din judet pentru infiintarea noii formatiuni din care face parte.

In urma aparitiei acestor zvonuri, presedintele organizatiei municipale din Bistrita a PNL, viceprimarul Ioan Nelu Turc, a solicitat de la Centru transmiterea listei cu sustinatorii Partidului Liberal Democrat din judet.

"Dupa ce vom primi lista cu cei care au semnat pentru infiintarea PLD, vom verifica cu mare atentie corectitudinea inscrisurilor din aceasta lista. Vrem sa vedem daca printre acestia se numara si membri PNL.

Sunt multe speculatii pe aceasta tema, pentru ca altfel fostul presedinte Sabin Ilies nu avea cum sa obtina atatea semnaturi (2.200) din zone compacte cum sunt Valea Bargaului, Valea Ilvelor. Deductia noastra a fost ca el a plecat cu tot cu listele membrilor PNL, continand datele personale ale acestora. O sa verificam prin sondaj daca oamenii au semnat intr-adevar pentru infiintarea PLD.

Daca cei ce figureaza pe lista pentru noua formatiune nu recunosc acest lucru, inseamna ca la mijloc este o frauda", a spus Turc.

In replica, liderul filialei PLD neaga suspiciunile care planeaza asupra sa si a preferat sa reitereze aprecierea pe care o are fata de fostii sai colegi. "N-am luat nici o lista, nici macar n-am intrat in calculator, desi as fi putut. Am strans 4.000 de semnaturi de la tot felul de oameni. Practic este vorba de un partid nou in care poate sa vina oricine. Nu suntem disperati dupa membri si nu furam oameni", a replicat Sabin Iliesi.