Dupa ce anuntasera o investitie de 50 de milioane de euro, reprezentantii societatii au ridicat suma la 80 de milioane. Actiunile Ruwel AG au fost preluate de catre un concern international, in vara acestui an, iar proiectul de la Cluj a fost amanat.

"Initial, ne-au spus ca intarzie lucrarile din cauza fuziunii, dar in decembrie au solicitat rezilierea contractului. Se pare ca au mari probleme. Compania a sistat programul de investitii in Europa de Est si va desfiinta firma din Romania", a spus directorul Tetarom, Viorel Gavrea. In 2002, Ruwel a inchis o fabrica in Franta, iar anul trecut a dezactivat unitatea de productie din Danemarca.

Proiectul Ruwel Romania includea o fabrica pentru producerea de placi de circuit, trei cladiri, alte cateva anexe pentru birouri si un centru de cercetare. Directorul Viorel Gavrea spune ca reprezentantii Tetarom au deja discutii avansate cu alte trei companii din Europa care ar urma sa investeasca, in total, in jur de 120 de milioane de euro la Cluj.

Pentru aceste noi investitii, reprezentantii Tetarom vor ca celor 5 hectare concesionate anterior de Ruwel sa li se adauge o suprafata de inca 5 ha. Daca CJ nu ne aproba cererea, nu vom putea sa incheiem contracte cu toate cele trei companii, a precizat Gavrea. Cei trei investitori ar urma sa creeze peste 1000 de locuri de munca la Cluj.