La putina vreme de la comunicarea deciziei, a fost lansata pe Internet o petitie on-line de sustinere a piesei lui Moga.

Refrenul, cintat in 2005

"Dracula, my Love" a fost compusa de Marius Moga si interpretata de Simplu alaturi de cintareata clujeanca Andra. A fost una dintre cistigatoarele ultimei semifinale a fazei nationale a Eurovision Song Contest 2007, desfasurata simbata, 4 februarie.

Scandalul declansat de acuzatiile de plagiat aduse lui Moga, finalizat prin decizia comisiei ca nu se poate vorbi de asa ceva, nu au facut decit sa ii mareasca popularitatea, potrivit multor specialisti in domeniu. Un nou val de sesizari a reunit din nou comisia de specialisti.

Dintre cele cinci piese acuzate de aceasta data ca incalca regulamentul prin difuzarea inainte de 1 octombrie 2006 au fost eliminate trei: „Sinada", „Well-o-wee" si „Dracula, my love". Aceasta din urma a fost descalificata cu trei voturi „pentru" si doua „impotriva" deoarece refrenul a mai fost cintat la premiile MTV Romania din 2005.

"Era doar un fragment, nefinalizat"

Imediat dupa mediatizarea deciziei luate de comisia desemnata de Eurovision Romania, a inceput sa circule in spatiul on-line o petitie in limba engleza, http://www.petitiononline.com/esc07ro/petition.html, de sustinere a participarii piesei „Dracula, my love" in faza finala a competitiei.

"Credem ca este o mare nedreptate descalificarea cintecului «Dracula, my love» din finala pentru Romania a Eurovision Song Contest care va avea loc la Helsinki in acest an", se arata in demersul de pe Internet.

Cei care au redactat-o sustin ca refrenul in cauza "era doar un fragment al piesei, nefinalizat", si afirma ca vor trimite comisiei de la Helsinki petitia cu voturile. „Stim ca s-ar putea sa fie prea tirziu, dar niciodata nu e prea tirziu!", afirma semnatarii demersului.

Doua piese de la Cluj in finala

In urma acestor eliminari, au mai ramas in competitie: Nico, cu piesa „Dulce-amaruie", Trupa Veche - „Deci 20", Marcel Pavel - „No podre vivir", clujenii de la Desperado & Tony Poptamas - „Where Were You", Tibi Scobiola - „Nu pot sa uit", Locomondo - „Liubi, Liubi, I Love You", Ionut Ungureanu (Provincialii) - „Time" si din nou Desperado & Tony Poptamas, cu piesa „European a beautiful sin".