Sediul PNG Dolj se afla chiar in buricul Craiovei, intr-o cladire foarte veche si cojita, care nu prea trimite la bunastarea presedintelui formatiunii si nici la procentele grasute ale PNG din ultimele sondaje. Incaperile sunt sterse, mobilierul este vechi, aducand parca aminte de Epoca de Aur. Chiria si intretinerea il costa pe Becali 300 de euro pe luna.

Cifrele mari obtinute de Noua Generatie in sondaje pe plan national (care variaza intre 9 si 14 la suta, in functie de compania care a efectuat sondajul - n.r.) obliga insa filiala Dolj sa ia taurul politic de coarne. „Acum suntem in plin proces de reorganizare. Vin mereu oameni noi in partid, am ales noi birouri de conducere si la judet si la municipiu.

Peste maxim zece zile o sa deschidem un sediu PNG la Filiasi. Mergem mereu in judet, mai ales acum, de cand strangem semnaturi pentru alegerile parlamentare. O sa organizam si noi conferinte de presa, cel putin o data pe luna“, spune presedintele PNG Dolj, Nicolae Minae.

Mobilierul invechit din sediu are zilele numarate. Cele doua incaperi nu au suferit pana acum nicio imbunatatire vizibila, iar scaunele sunt vechi si incomode. „Domnul Becali plateste sediul, telefonul. Inca ne ajuta, dar vrem sa ne descurcam si singuri. Domnul presedinte are grija de filialele judetene, iar noi ne ocupam de tot ce inseamna organizatii locale“, mai spune Minae.

Becali ofera 300 de euro pe luna pentru chirie si utilitati, iar pe langa acestea, el plateste si secretara.

„Acum vrem sa modernizam sediul prin forte proprii, pentru ca trebuie sa ne descurcam si singuri. Cum ar veni, sa facem curatenia de primavara. O sa fie mult mai frumos. Filiala si-a propus sa renoveze sediul“, ii asigura presedintele PNG Dolj pe membrii partidului.

PRIMARIA A REPARTIZAT PNG-ului un sediu de 15 metri patrati pe strada Severinului. „Dupa lungi tergiversari, decat atat ne-au putut oferi. Aceasta incapere de 15 metri patrati, cu grup sanitar comun. Mai este un spatiu mai mare imediat langa noi, dar nu stiu de ce nu ni l-au repartizat pe acela.

Becali a facut case de 75 de metri patrati la Rast, dar Primaria Craiova a gasit pentru noi decat acei 15 metri patrati.

Culmea este ca a dat altora un sediu frumos, in centru, chiar daca au depus cerere dupa noi. E vorba de „PSD - Titel Petrescu“. Oricum, eu nu le port pica pentru acest lucru“, spune Minae. Presedintele „PSD - Titel Petrescu“ este Dili Serbanoiu, consilierul primarului Antonie Solomon.

PLANURILE ELECTORALE ale PNG Dolj sunt mari si au in vedere toate alegerile care vor avea loc in urmatorii doi ani. In prezent, membrii Noii Generatii strang semnaturi pentru ca partidul sa se poata inscrie la alegerile europene. „Trebuie sa strangem 12 mii de semnaturi din Dolj“, spune Minae.

Apoi, doljenii lui Becali au de gand sa propuna si trei candidati pe listele Parlamentului European.

„M-am gandit sa propunem trei oameni. Primul pe lista este Alexandru Boureanu, regizor, actor, cu doua facultati terminate. E un baiat foarte destept. Ultima data a facut niste specializari in Franta“, dezvaluie presedintele PNG Dolj.

Candidatul ar putea avea o sansa in plus multumita altui Alexandru Boureanu, pe care il mai cheama si Cristian, adica tanarul si foarte mediatizatul deputat PLD de Arges.

Becali a pus alb-albastru pe partid

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a hotarat sa schimbe sigla si culorile partidului pe care il conduce. De la alb-rosu, Becali a trecut la alb-albastru. „Am primit acum de la Bucuresti noile bannere cu sigla partidului. Domnul presedinte a vrut sa treaca la aceste culori. A spus ca rosu e prea comunist. A vrut sa fie albastru, ca cerul, iar albul l-a pastrat.

Sigla acum este o stea albastra in opt colturi, in mijlocul ei fiind stelutele Uniunii Europene“, a spus presedintele PNG Dolj, Nicolae Minae.

El a afirmat si ca nu ii este teama de scoruri mici la alegeri in Craiova din cauza fotbalului. „Stiu ca aici sunt foarte multi suporteri ai Universitatii, dar acest lucru nu are cum sa ne afecteze. Si eu iubesc echipa Craiovei. Nu poti sa traiesti in Oltenia si sa nu iubesti aceasta echipa. Dar nu avem cum sa nu apreciem rezultatele Stelei pe plan international. Cred ca toata lumea le apreciaza“, sustine presedintele PNG Dolj.