Primaria Campia Turzii si politia rutiera au demarat o actiune de identificare a vehiculelor fara stapan sau abandonate, pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului. Actiunea are drept scop eliberarea parcarilor sau a altor zone, de autovehiculele improprii circulatiei pe drumurile publice.

Cu aceasta ocazie, au fost deja identificate 64 de autovehicule care pot fi considerate abandonate sau fara stapan si s-a trecut la identificarea proprietarilor. In urma demersurilor intreprinse s-au ridicat de pe domeniul public 21 de vehicule, iar pentru celelalte au fost luate masuri de somare a proprietarilor.

Acestia sunt obligati conform legii, ca in termen de 5 zile sa elibereze spatiul ocupat. In cazul in care nu raspund somatiei, masinile vor fi declarate abandonate, urmand sa fie trecute in proprietatea Consiliului Local.

Vehiculele abandonate si cele fara stapan vor fi ridicate si depozitate intr-un spatiu special amenajat. Acestea pot fi recuperate in termen de 30 de zile, insa numai dupa achitarea sumei de 2000 lei, cu titlu de amenda si achitarea tuturor taxelor si impozitelor corespunzatoare.