Doi politicieni din Valea Jiului reclama tentative de santaj din partea unor ziaristi. Purtatorul de cuvant al PRM Hunedoara, consilierul judetean Costel Avram, a recunoscut ieri ca un ziarist local a incercat sa-l santajeze. "Un jurnalist de la un ziar din Hunedoara a incercat sa ma santajeze.

Nu am cedat santajului si au scris despre mine diverse lucruri, chiar daca nu era adevarat", a declarat Costel Avram. El nu a dezvaluit numele jurnalistului care ar fi incercat sa scoata bani prin santaj, insa a precizat ca va face in curand si acest lucru. "E timpul ca acesti ziaristi sa fie demascati si sa raspunda pentru faptele lor.

Voi face publice toate datele la momentul respectiv", a mai precizat consilierul judetean.

Avram este al doilea politician care, in ultimele zile, reclama ca ar fi fost supus unor incercari de santaj din partea unor oameni de presa. Primul a fost presedintele PSD Petrosani, Haralambie Vochitoiu, care a anuntat la finele saptamanii trecute ca un ziarist i-ar fi cerut 25.000 de milioane de lei sa nu dezvaluie asa-numite "pete" din trecutul sau.

Vochitoiu a precizat ca il va actiona in judecata pe respectivul jurnalist si ca va depune la dosar probele pe care le detine.

In ciuda acuzelor extrem de grave, organele de cercetare nu s-au autosesizat, desi au aceasta posibilitate. "Nu ne-am sesizat in cazul lui Vochitoiu. Nu avem depusa nici o plangere. Oricine poate spune ce vrea, de aceea avem nevoie de o sesizare scrisa", a precizat comandantul Politiei municipiului Petrosani, Nicolae Florin.