Descinderi in forta in noaptea de marti spre mercuri in judetul Sibiu. Lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Alba Iulia au retinut alti sapte membrii ai Clanului Tamplaru, renumit pentru scandalul iscat la sectia de Urgenta a Spitaluilui din Sibiu la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an.

Cei sapte indivizi fac parte din gruparea care a devastat in luna ianuarie Sectia de Urgenta a Spitalului din Sibiu, dupa ce au si injunghiat in plina strada pe un tanarul Lica Matia. Interventia de atunci a oamenilor legii s-a lasat cu doua arestari pentru capii retelei, respectiv Sasu si Tamplaru, si alte cinci persoane care erau cercetate in stare de libertate.

Asta pana ieri cand lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Alba au facut descinderi la mai multe domicilii ale prietenilor celor retinuti si au ridicat sapte persoane. Descinderile s-au facut in municipiul Sibiu, dar si in localitati limitrofe si au fost incatusati Ioan Sighencea, Alin Vizitiu, Narcis Lacatus, Radu Cernea, dar si Borthmes, Sana Mare si Codin.

"Au fost conexate faptele intr-un singur dosar, si cel cu Urgenta, si se cerceteaza intr-unul extins”, spune comisarul Traian Berbeceanu, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Alba Iulia.

Audierile celor 9, pentru ca pe langa cei ridicati acum au mai fost adusi in fata provcurorilor si Sasu si Tamplaru, au inceput ieri in jurul orei 11, iar pana la incheierea editiei nu se decisese inca daca toti vor primi mandate de arestare.

Acuzatii grave

Capetele de acuzare ale celor noua sunt de constituire, aderare si sprijinire a unei grupari infractionale organizate, printre faptele comise de acestia fiind cele cu violenta, omor, tentative de omor, ultraj contra bunelor moravuri, perceperea de taxa de protectie, dar mai ales traficul de persoane.

Membrii Clanului Tamplaru sunt acuzati ca ar fi racolat mai multe tinere din Sibiu si din judetele limitrofe pe care, le-au promis ca le duce in Spania, unde le si gasesc locuri de munca onorabile, darn u a fost sa fie asa. Fiecare din cei noua membri ai clanului avea rolul lui bine stabilit.

Tamplaru, fost Clampar

Oamenii legii sustin ca Adrian Constantin Tamplaru este fost membru al Clanului Clamparu, renumit pentru acelasi timp de infractiuni. Asa se face ca din 2004 si pana in prezent Tamplaru a reusit sa isi formeze si el o grupare de sine statatoare. Si-a luat ca locotenent pe Sasu cu care a pus bazele Clanului Tamplaru, care a reusit sa se dezvolte.

"Tamplaru este cercetat si pentru ca a aderat la gruparea cunoscuta sub numele de Clanul Clamparu. Dupa anihilarea gruparii Clamparu in municipiul Sibiu si in judes s-a creeat un vid, ocupat apoi de Tamplari”, spune comisarul Berbeceanu.

Capraru, ia-l de unde nu-i

Dupa scandalul de la Urgenta Sasu si Tamplaru au ajuns dupa gratii, iar alte cinci persoane au fost cercetate in libertate cu interdictia de a parasi localitatea. La doar cateva zile unul dintre cei cinci nu a mai dat pe la politie, respectiv Capraru, care este si el in acest moment cautat de oamenii legii. Nu a fost de gasit pana acum, dar lucratorii de la BCCOA Alba sustin ca il cauta.

In afara de el, Clanul Tamplarilor se parte ca numara si alti membrii, iar oamenii legii nu exclud ca cercetarile sa fie extinse si sa mai fie si alte persoane retinute.