Costul pentru achizitionarea si difuzarea unui program cu licenta de difuzare de opere muzicale este unul destul de mare, greu de suportat de multi patroni de discoteci din judet. Cu scopul de a obtine un profit cat mai gras, este bine stiu ca foarte multi dintre patronii de gen utilizeaza in acest scop programe si materiale piratate.

Tocmai de aceea, in week-end, un echipaj de de jandarmi apartinand Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova insotit de lucratori ORDA, au descins la mai multe discoteci din Breaza, Comarnic si Talea, cu scopul de a verifica respectarea drepturilor de autor si drepturilor conexe. Controalele au avut desigur si rezultatele scontate.

Astfel, la trei discoteci din Breaza, Comarnic si Talea, se difuza muzica direct de pe hard-disk-ul calculatorului pe care erau resporudse opere muzicale pentru care admnistratorii nu au putut prezenta suporturile originale si de compact discuri ce prezentau caracteristicile unor produse piratate.

Totodata, in doua dintre cele trei discoteci, la pupitrele de difuzare a muzicii s-au gasit 114, respectiv 50 de compact discuri piratate.Pe lnga faptul ca oamenii elgii au ridicat spre confiscare toate materiale piratate si hard-disk-urile, acestia au intocmit acte premergatoare inceperii urmarii penale pe numele celor trei administratori de discoteci, respectiv, Claudiu M., de 27 de ani, din

Breaza, Lidia S., de 52 de ani, din Talea si Iulian O., de 26 de ani, din Comarnic. Cei trei vor fi cerectati de procurorii de la Parcheltu de pe langa Tribunalul Prahova.

O situatie similara a fost constatata si politistii de la Slanic, care au descoperit sambata noapte, la o discoteta din Bertea, a carui patron Marcel R., difuza fara drept muzica ambientala cu ajutorul unui calculator personal, folosind doua cd-uri piratate. Ca atare, si acesta din urma s-a ales cu un dosar penal.

Tot pentru produse piratate, dar de alta factura, s-au mai ales duminica cu dosare penale si alti patru comercianti din Oborul Ploiestean, in urma unei razii a lucratorilor de la Compartimentul de Criminalitate Judiciara de la Sectia 1 Ploiesti