Potrivit unor surse din Partidul Democrat, aceasta HG este “cu dedicatie“ pentru inaltii functionari publici ce au facut parte din PD sau au fost sprijiniti de acest partid. Aceasta masura vine in continuarea eliminarii democratilor de la guvernare.

Conform unui comunicat de presa al Guvernului, “mobilitatea inaltilor funtionari publici se realizeaza pentru eficientizarea activitatii autoritatilor si institutiilor publice sau in interesul functionarului public“. In realitate insa, aceasta “mobilitate“ ar putea avea si alta miza decat “eficienta“.

Prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu si are in mana parghiile administrative. Acest lucru devine cu atat mai important daca avem in vedere alegerile pentru Parlamentul European sau anticipatele pentru functia de sef al statului. Teoretic, inaltii functionari publici sunt apolitici. Practic, ei provin din randurile unui partid din care au demisionat, insa si-au pastrat simpatia. In aceasta situatie sunt prefectii care au plecat din randurile PD din judetele Arges, Brasov, Cluj, Dambovita, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Salaj, Valcea, Vrancea si din Municipiul Bucuresti.

Corneliu Popescu se afla si el in aceasta situatie, dar evita sa comenteze noul act normativ si, ca de obicei, ne-a spus ca nu a luat o decizie nici in aceasta privinta. Intrebat daca va accepta sa fie mutat in alt judet, mai ales ca prin oras se aude ca va fi transferat in judetul Botosani, Popescu ne-a spus sec: “O sa va raspund la momentul oportun, adica atunci cand va fi cazul“.