Locuitorii din pietele istorice din Sibiu, respectiv Piata Mare, Piata Mica si Piata Huet, sint invitati, joi, sa-si masoare tensiunea arteriala, gratuit, la sediul Observatorului Urban din Piata Mica nr. 22 din Sibiu. Actiunea are loc in in cadrul Saptaminii Nationale a Voluntariatului si este organizata de Crucea Rosie Sibiu, in parteneriat cu Asociatia pentru Tranzitie Urbana (ATU).

Cu acest prilej, locuitorii din pietele istorice se vor cunoaste mai bine si vor putea sa-si aleaga si un comitet de conducere care sa le apere interesele, iar voturile vor fi numarate in cadrul unei petreceri organizate la sediul Observatorului Urban din Sibiu.

Testari gratuite

Joi, intre orele 15.00 si 17.00, toti locuitorii din pietele centrale istorice din Sibiu sint asteptati, la sediul Observatorului Urban, sa-si masoare, gratuit, tensiunea arteriala.

"Acest lucru este posibil cu ajutorul voluntarilor de la Crucea Rosie Sibiu, care au cunostinte medicale si care vor verifica starea de sanatate a locuitorilor, mai ales ca majoritatea sint persoane in virsta, iar un control medical este binevenit", spune Calin Blaga, coordonatorul proiectului ATU in Sibiu.

Alegeri locale

Cu aceasta ocazie, ATU doreste sa lanseze o provocare tuturor locuitorilor din pietele istorice din Sibiu, pentru a-si desemna reprezentantii intr-un comitet de actiune comunitara. Alesii urmeaza sa reprezinte interesele tuturor celor care locuiesc si muncesc in aceasta zona.

"Am chemat oamenii la vot, deoarece trebuie sa gasim solutii de depasire a neincrederii reciproce intre cei care au putere de decizie si cei care sint direct afectati de deciziile respective, iar acest lucru nu se poate face fara dezbatere, fara ocazii de cunoastere reciproca, fara intilniri repetate", precizeaza Calin Blaga.

Petrecere de cartier

Reprezentantii ATU spun ca alegerile sint organizate in cadrul proiectului „Impreuna pentru un oras mai bun. ABC-ul politicilor urbane", iar printre obiectivele proiectului se numara asumarea de catre toti actorii urbani a faptului ca orasul este o realitate complexa, care integreaza aspecte legate de cadru fizic (constructii, spatiu public, infrastructura) cu cele socio-economice (moduri de locuire, interese de investitii, organizare administrativa, valori comunitare), cit si constituirea unui cadru de dialog constructiv intre actorii urbani pentru ca dezvoltarea orasului sa fie rezultatul unor procese de decizii transparente si responsabile.

"Voturile pentru comitetul de actiune comunitara, care va reprezenta interesele celor din zona, vor fi numarate pe data de 3 mai, incepind cu orele 16.00. Tot atunci va fi organizata si o petrecere de cartier, unde sint asteptati toti locuitorii din cele trei piete istorice", mai spun organizatorii.