Nitu Roman s-a nascut la Lugoj, la 13 mai 1978. A urmat scoala in orasul natal, apoi a facut armata tot la Lugoj, la Jandarmerie. Dupa ce a lucrat 3 ani la Rosada, a luat drumul Occidentului. A inceput sa deseneze inca din clasa a VIII-a. Mai intai benzi desenate, mai apoi lucrari in acuarele si in ulei. Prin anii 1998-1999 a lucrat peisagistica, timp de trei luni, la un atelier de pictura.

Apoi a incercat sa picteze icoane pe lemn si pe panza, chipurile sfintilor devenindu-i din ce in ce mai familiare. Nu a avut expozitii personale, desi isi doreste mult acest lucru. Spera insa ca le va avea in viitor. Ideea cu Gigi Becali i-a venit cand a vazut la televizor tabloul pictat de un pictor bucurestean, tablou care avea lipita o paine.

"Am crezut ca il pot picta mai bine si il pot pune intr-o alta lumina, ca ii pot da o alta interpretare decat cea care i-a fost data", ne spune Nitu Roman. Primul tablou al pictorului nostru este in ulei, pe panza, are 1,30 x 1 m, iar tema sa este: Traversarea Marii Rosii (Eliberarea poporului evreu), cu Gigi Becali in locul lui Moise, vazut ca un eliberator.

In locul poporului evreu s-ar afla poporul roman. Gigi Becali a aflat din presa de acest original tablou, care a fost pictat in doua saptamani, si s-a aratat interesat sa il cumpere. Al doilea tablou cu Gigi Becali este tot in ulei, tot pe panza, dar are 3 x 2 m si a fost pictat intr-o luna.

Tema este urmatoarea: Gigi Becali este deasupra tuturor, vazut ca un viitor presedinte, iar Basescu si Taricea-nu sunt decazuti. In tablou, Basescu il pedepseste pe Tariceanu pentru raul facut romanilor, iar Becali asista impartial, de undeva de sus. Opera a fost gata cu doua saptamani inainte de suspendarea lui Basescu.

Ambele tablouri se afla la domiciliul autorului, asteptand sa fie achizitionate, de cine altul decat Gigi Becali!