Un proiect care a inceput sa prinda contur inca de pe vremea fostului director general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Gheorge Moldoveanu, a ajuns pe masa Departamentului National Anticoruptie, sub forma unui dosar in care este reclamat modul defectuos de organizare a licitatiei prin care a fost atribuita gestionarea incineratorului din zona Poarta 6 firmei

Rosal. Pentru incineratorul din port si-au manifestat interesul mai multe firme, in final competitia dandu-se intre firmele Eco Fire Sistems si Rosal Ecologic&Recycling System SRL Bucuresti.

Castigatoare: Rosal, cu precizarea ca societatea perdanta contesta atat licitatia organizata in data de 11 ianuarie 2006, cat si buna-credinta a conducerii APC de la momentul organizarii respectivei tranzactii.

Problema este cu atat mai spinoasa cu cat SC Rosal, firma care ii apartine controversatului Silviu Prigoana, nu detinea aviz de mediu in momentul in care a depus documentatia la Agentia pentru Protectia Mediului.

Subiectul incineratorului din port, a persoanelor implicate si a licitatiei nu este insa unul nou, presa relatand, pe larg, toate dedesubturile afacerii. Noutatea este insa aceea ca in locul directorului democrat Mircea Banias a fost numit liberalul Constantin Matei, care are de gand sa ia „la mana” toate contractele incheiate de fostele conduceri ale APC.

Potrivit colegilor liberali ai lui Matei, noul director general din port va avea grija sa nu lase netaxate „scaparile” fostilor aliati democrati, iar acest lucru inseamna inclusiv schimbarea directorilor PD de la APC.

Cand se va petrece acest lucru, nu se stie inca sigur, dar se pare ca foarte curand, intrucat, asa cum a recunoscut si Constantin Matei, „este foarte greu de lucrat de unul singur”. "Deocamdata inca fac evaluari ale activitatii directorilor APC”, a mai spus Constantin Matei.

Tot la capitolul „evaluari”, directorul general al APC ne-a declarat ca depune eforturi pentru urgentarea proiectelelor pe care portul le are in derulare. "Va dati seama ca numirea mea aici reprezinta o mare responsabilitate pentru mine, si nu-mi permit sa-mi fac o imagine proasta, mai ales ca sunt presedintele unei organizatii municipale de partid”, a precizat Matei.

Pe de alta parte, noul director al APC a tinut sa-l contrazica pe democratul Mircea Banias, sustinand ca din partea acestuia nu a existat din start un refuz categoric de a ramane in echipa. "Problema este insa acum ca democratii au niste sperante mincinoase si neadevarate. Ei isi imagineaza ca lumea se va intoarce cu fundul in sus dupa referendum.

Pentru ei, viata se imparte in viata de dinainte de referendum si viata de dupa referendum. Ei traiesc cu senzatia ca vor fi salvati de Basescu si ca vor reveni in functii. Este doar parerea dansilor”, a reactionat Constantin Matei fata de afirmatiile de data recenta ale democratilor.

Revenind insa la problemele portuare, Matei a precizat ca pentru toate proiectele, mai noi sau mai vechi, a transmis operatorilor materiale in vederea consultarii: "Asa mi se pare corect, sa-si spuna si ei punctul de vedere”, a conchis directorul general al APC.