Printre discursuri politice, cafele si prajituri, liberalii sibieni au votat, simbata, pentru pastrarea in fruntea filialei locale a singurului candidat la presedintie, Eugen Mitea.

Noul lider cu acte in regula a primit laude si sfaturi de la vicepresedintii centrali ai partidului, ministrii Ludovic Orban si Eugen Nicolaescu, dar si de la presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Peste 300 de liberali din tot judetul au decis, simbata, sa-l pastreze pe Eugen Mitea la conducerea organizatiei judetene a PNL. Cu 303 voturi, din 320 exprimate, Mitea a obtinut functia oficiala de presedinte al liberalilor sibieni, fara emotii. Daca Mitea a fost singurul candidat pentru fotoliul de lider judetean, pentru cele cinci locuri de vicepresedinti au candidat 11 liberali.

In urma voturilor din cadrul Conferintei Judetene de Alegeri, posturile de vicepresedinti au fost ocupate de Gheorghe Dicu, Minerva Boitan, Mircea Cazan, Dumitru Banciu si Roberto Dietrich. Tot simbata a fost ales si Biroul Permanent Judetean, format din 15 membri.

Planurile lui Mitea

Confirmarea in functia de presedinte al organizatiei judetene nu a schimbat prioritatile lui Eugen Mitea. Cel putin asa sustine viceprimarul liberal. „Voi intari mesajele catre Bucuresti si ma voi concentra asupra alegerilor europarlamentare si locale. Am in vedere si imbunatatirea comunicarii din interiorul partidului, dar si a comunicarii cu cetatenii judetului Sibiu", a promis Mitea.

Totodata, proaspatul lider oficial al PNL a vorbit despre avantajele pe care le are filiala locala odata cu decizia senatorului Ilie Stoica de a se alatura liberalilor. „Voi incepe colaborarea si cu senatorul Stoica. Este binevenit un parlamentar in filiala noastra. Pentru afilierea lui la PNL, negocierile s-au purtat mai mult la Bucuresti. Noi nu am incercat sa fim insistenti. L-am lasat pe el sa delibereze si a facut alegerea buna", este de parere Mitea.

Sfaturi de la centru

Prezent la Sibiu, ministrul transporturilor, Ludovic Orban l-a sfatuit pe Mitea sa le vorbeasca mai mult sibienilor despre realizarile guvernului liberal, afirmind ca marea majoritate a locuitorilor din Sibiu ii atribuie primarului Johannis meritele guvernului Tariceanu. „Sibiul e cel mai mare beneficiar al fondurilor de la guvern.

Cu toate acestea, daca ii intrebi pe sibieni cine a investit intr-un loc sau altul, ei spun ca primarul Johannis. Eu i-as recomanda lui Eugen Mitea sa stea in dreapta primarului Johannis si nu in spatele acestuia", l-a sfatuit Orban. Nici sefii liberali de descentralizate nu au fost scapati din vedere.

„Poate ca ar fi bine ca si sefii de deconcentrate, care au devenit brusc functionari publici sa-si aminteasca sa vorbeasca despre PNL si Tariceanu", a mai adaugat Orban.

Apreciat de „greii" PNL

Si ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, dar si presedintele AVAS, Teodor Atanasiu le-au vorbit liberalilor sibieni despre necesitatea de a imbunatati comunicarea din rindurile partidului, dar si despre reusitele lui Mitea, ca lider interimar.

„Domnul Mitea a reusit sa coaguleze foarte rapid membrii PNL in jurul conducerii interimare a partidului, iar pierderile pe care le-a avut odata cu plecarea tuturor parlamentarilor de la acea ora au fost minore. Au plecat din partid 35 de oameni, adica un om la trei localitati", a apreciat Atanasiu.