Cunoscutul om de afaceri Petrica Iordache a fost gasit fara suflare, sambata noaptea, intre stabilopozii de pe plaja Modern. Dupa primele cercetari, ofiterii de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Constanta sustin ca barbatul ar fi alunecat pe algele de pe stabilopozi si s-ar fi inecat.

Moartea acestuia insa, de altfel unul dintre cei mai cunoscuti afaceristi autohtoni - patron al discotecii „No Problem”, a mai multor hoteluri, dar si a unor afaceri din domeniul imobiliar si al constructiilor - ridica numeroase semne de intrebare.

Corpul neinsufletit a fost gasit intr-o pozitie ciudata, iar ora la care a survenit decesul este destul de tarzie, in conditiile in care se pare ca afaceristul urma sa participe la o petrecere.

Afaceristul Petrica Iordache era extrem de cunoscut pe plan local, in special datorita faptului ca detinea discoteca „No Problem”. Drept pentru care, conditiile in care si-a gasit sfarsitul sunt suspecte. Vineri seara, in jurul orei 20.30, Petrica Iordache a plecat de acasa, spre plaja Modern pentru jogging.

Dat fiind ca locuia in apropierea plajei, barbatul obisnuia sa se plimbe adesea pe malul marii, drept pentru care familia nu a fost uimita de intentia acestuia.

Dar cum afaceristul intarzia considerabil, in conditiile in care ar fi trebuit sa participe la o nunta in familie, rudele au inceput sa se impacienteze, iar fiul sau, Renato Iordache si prietenul acestuia, fiul fostului sef al Sectiei 1 Politie, Dumitru Lotreanu, au plecat in cautarea lui. L-au gasit abia in jurul orei 5.40, intre stabilopozii de pe plaja Modern.

Pozitia in care se afla i-a socat: capul era sub apa, trunchiul prins intre stabilopozi, picioarele fiind cele care se zareau. In scurt timp, la fata locului si-au facut aparitia echipajele de politie si jandarmi. Primele cercetari ale politistilor au stabilit ca este vorba de un accident. „O moarte stupida, survenita ca urmare a unui accident.

Indiciile gasite arata barbatul a murit prin asfixiere prin inec, dupa ce a alunecat, pe alge, si s-a lovit la cap, caci avea o leziune superficiala la arcada dreapta”, ne-a declarat comisar sef Florin Panfile, seful Serviciului de Investigatii Criminale.

De altfel, mai multe probe sustin ipoteza accidentului, dupa cum spun anchetatorii: rana de la cap este superficiala, ca urmare a taierii intr-o scoica, unul dintre pantofii sport cu care era incaltat afaceristul avea urme de alge pe talpi si era rupt si nu exista urme de violenta care sa arate ca barbatul ar fi fost bruscat.

Pe de alta parte, tot politistii sustin ca nu exista nici indicii care sa arate ca acesta ar fi incercat sa se sprijine de ceva pentru a nu se ineca. De altfel, dupa studierea zonei in care a avut loc incidentul, oamenii legii spun ca nici nu ar fi avut de ce anume sa se sprijine.

Pe de alta parte, procurorii criminalisti au hotarat trimiterea unor probe la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici” pentru a afla daca in organism se aflau substante, provenite chiar si de la medicamente, care ar fi produs o stare de ameteala, care sa-i incetineasca reactiile afaceristului.

Cu toate acestea, tot mai multe voci, atat din anturajul afaceristului constantean, cat si din randul politistilor, vehiculeaza ipoteza unei sinucideri, dar mai ales a unei crime. La scurt timp dupa tragicul eveniment au inceput sa fie vehiculate tot mai multe zvonuri potrivit carora afaceristul ar fi datorat o suma imensa de bani unor camatari.

De altfel, aceleasi guri rele spun ca Petrica Iordache si-ar fi vandut, de curand, toate autoturismele pe care le detinea, respectiv Hummer, Ferrary si Infinity, si ca incepuse sa vanda si din proprietati. Motivul, vehiculeaza aceleasi zvonuri, problemele financiare.

De altfel, anuntul mortii lui Petrica Iordache a fost publicat, sambata, la ora 19.58 si pe internet, pe site-ul www.1a.ro: „A murit Petrica Iordache se pare ca a fost o reglare de conturi...nasol moment pentru Renato...Dumnezeu sa-l odihneasca”. Pe de alta parte, se pare ca patronul „No Problem” ar fi fost vazut, in jurul orei 12.00, intr-un club constantean.

Una din intrebarile la care vor trebui sa raspunda anchetatorii este ce s-a intamplat cu Petrica Iordache, intre 20.30 si ora 3 dimineata, ora la care au stabilit medicii legisti ca a intervenit decesul.