Clujeanul.ro a aflat din surse neoficiale ca fostul inspector scolar general, Titiana Zlatior, este anchetata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Activitatea manageriala a fostei sefe a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj a fost verificata in urma cu aproximativ o luna de trei inspectori de audit din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). Pana in prezent, nu a fost dat vreun raspuns oficial in acest sens.

Fals in acte

Zlatior a fost verificata in urma unei sesizari trimise la MECT de Codru Mateescu, inginer in cadrul compartimentului tehnic-investitii al ISJ. Ea este acuzata, printre altele, ca ar fi cheltuit abuziv bani publici si ca ar fi falsificat fisele de evaluare ale unor directori de licee, pe care i-a demis.

Mai mult, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Clujeanul.ro ca Titiana Zlatior este anchetata de procurorii DNA pentru ca ar fi adus ISJ-ului un prejudiciu de 10.000 de euro.

"Abuz in functie"

"N-am renuntat la ideea de a face o plangere penala pentru abuz in functie, la adresa Titianei Zlatior, care a folosit metodologia de evaluare a directorilor, elaborata de MECT, dupa cum a vrut dumneaei", a declarat Sanda Onutz, directoarea Colegiului Pedagogic din Cluj-Napoca.

Aceasta a fost demisa de catre fostul inspector general, pe motiv de "management defectuos", dar si-a castigat in instanta dreptul de a fi repusa in functie.

La randul sau, Alexandru Rus, fostul director al Liceului "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, care a fost demis pe acelasi temei de catre Zlatior si a castigat, de asemenea, in instanta, spune ca MECT ar trebui sa ii impute acesteia cei peste 10.000 de lei pe care el i-a primit drept despagubire in urma proceselor castigate. "MECT a pierdut banii din cauza ei. Asa ar fi corect", a aratat Rus.

Titiana Zlatior nu a putut fi contactata in cursul zilei de luni. Clujeanul.ro asteapta un raspuns din partea DNA.