“Drumul lui Basescu”, pe care preesedintele doreste sa il construiasca prin Muntii Retezat, se loveste de oponenta cunoscutei organizatii Greenpeace. Este vorba de soseaua care ar urma sa lege orasul Petrosani de Baile Herculane si care ar urma sa lege orasul Petrosani de Baile Herculane.

Reprezentantii Greenpeace sustin ca prin constructia drumului flora si fauna din Parcul National Retezat a avea de suferit. Mai mult, ei i-au cerut recent primului ministru Calin Popescu-Tariceanu sa stopeze amenajarea soselei. Mai mult, Greenpeace a amenintat ca sesizarile lor vor ajunge inclusive la Bruxelles.

Presedintele Basescu a inspectat DN 66A la sfarsitul saptamanii trecute si a spus ca ca stoparea proiectului echivaleaza cu „inchiderea definitiva a zonei”. Aceasta afirmatie vine dupa ce Garda de Mediu a dispus sistarea lucrarilor la drum.

Lucrarile la DN 66 A, pe portiunea Campu lui Neag-Herculane au debutat in 1999, cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor, dar au fost sistate intre 2000 si 2004. Dupa ce Alianta D.A. a ajuns la putere, amenajarea vechiului drum a fost reluata la cererea expresa a sefului statului.