Eveniment

Revolta contra Bechtel

Mai multi localnici din judetul Cluj, sustinuti de primari din Baisoara, Iara, Valea Ierii, Savadisla si Mihai Viteazu au blocat ieri DJ 107 M.

Oamenii si autoritatile locale au protestat mai bine de o ora impotriva masinilor de mare tonaj ale companiei Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, care tranziteaza zona. Comunitatile locale sunt nemultumite de faptul ca traficul greu a generat distrugerea drumului public, dar si a caselor locuitorilor din preajma.

Protestele vor fi reluate daca administratorul acelui drum, Consiliul Judetean, si compania Bechtel nu vor gasi solutii pentru ameliorarea situatiei. Ziua de Cluj

Rascoala in Apuseni pentru drumul stricat de Bechtel

Despre protestatarii din Apuseni scrie si Romania libera. Satenii din Iara, Baisoara, Valea Ierii, Savadisla si Mihai Viteazu se plang de faptul ca convoaiele cu materiale de constructii ale Bechtel le-au distrus drumul, singurul care asigura accesul catre Cluj-Napoca, dar si de faptul ca transporturile acestea le pun in pericol siguranta locuintelor.

"In mod normal e infractiune sa opresti un drum", a declarat revoltat primarul din comuna Iara, Dorin Ioan Popa", dar nici sa nu mai poti trai decent nu e treaba, trebuie facut ceva".

Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean, Cornelia Trif a explicat ca "s-a stabilit un grafic de lucrari si din luna august Bechtel va incepe lucrari de constructie a unor variante ocolitoare pentru toate localitatile pe care le tranziteaza transporturile companiei".

Romania libera

Romii din Bihor si-au pus satra in Dublin

Peste 50 de romi din comuna bihoreana Tileagd locuiesc de cateva luni in corturi amplasate pe spatiul verde dintr-un sens giratoriu din capitala irlandeza Dublin.

Autoritatile irlandeze au decis sa ii trimita in tara, dupa ce s-au autosesizat cu privire la situatia lor in urma unui articol publicat de cotidianul The Irish Examiner. Romania libera

Festivalul "Peninsula" - a mai ramas o zi

Maine isi deschide portile, la Targu-Mures, Festivalul „Peninsula”, ajuns la a cincea editie. Patru scene, 100 de trupe, 25 de DJ si 60.000 de participanti asteptati, un buget de 700.000 de euro.

Sunt doar cateva cifre care vorbesc despre amploarea pe care a luat-o acest fenomen cultural, reprezentativ nu doar pentru orasul de pe Mures, ci si pentru lumea muzicala romaneasca. Evenimentul zilei

Economie

Reducerea cotei loveste industria zaharului

SC Zaharul Oradea a anuntat in urma cu ceva timp ca, din cauza masurilor impuse de UE, a trebuit sa-si intrerupa activitatea timp de trei luni, mai precis pana in luna septembrie.

Noile reglementari si impunerea unei cote mai mici pun in pericol activitatea tuturor fabricilor de zahar din Romania, nu numai a celei oradene. Daca nu se gasesc solutii pentru procesatorii de zahar din sfecla, se va ajunge la sistarea activitatii de procesare, iar Romania va pierde cota aferenta pentru zaharul din sfecla.

Prin urmare, Ministerul Agriculturii trebuie sa intervina de urgenta, indiferent de negocierile cu UE. Realitatea bihoreana

Reduceri de pret toropite

Magazinele din centrul Clujului sunt aproape goale, cu toate ca vitrinele s-au umplut de afise care mai de care mai atragatoare, cu reduceri de pana la 80%.

Caldura neobisnuita din zilele trecute a facut ca numarul doritorilor de chilipiruri sa scada consistent fata de anii trecuti si nici macar instalatiile de aer conditionat nu par sa ii atraga pe musterii. Evenimentul zilei