Administrativ

S-au facut cartile pentru salubrizarea Calarasiului . Lupta pentru castigarea licitatiei privind concesionarea serviciului de salubrizare al municipiului Calarasi se da intre cele trei firme ramase in concurs, din Buzau, Ramnicu Valcea si Cluj.

Daca initial au fost cinci firme, dupa ce s-au desfacut plicurile cu ofertele depuse, doua au fost eliminate, dar dupa ce membrii comisiei de evaluare s-au consultat intre ei.

La desfacerea plicurilor a participat si un reprezentant al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC),

in calitate de observator, insa acesta a contribuit la eliminarea celor doua firme, cea din Bucurehti si cea din Brasov, intrucat si-a dat cu parerea despre indeplinirea conditiilor solicitate. (Observator de Calarasi)

Busteni - capitala ambuteiajelor de weekend. Traficul auto deosebit de intens, inregistrat in ultima perioada, pe Valea Prahovei a dus la formarea unor cozi de masini interminabile pe raza orasului Busteni.

Astfel, pe parcursul intregii saptamani, intre popasul Vadul Cerbului si iesirea din localitate, autoturismele au circulat aproape bara la bara - situatie care este de asteptat sa se agraveze astazi si maine, tinand cont de scenariul din weekendul trecut.

Aceasta stare de fapt a fost dezbatuta si in Consiliul Local, alesii bustenari intrebandu-se daca Politia Rutiera i-ar putea ajuta la fluidizarea traficului. Consilierii considera ca politistii de pe DN1 ar trebui

sa se concentreze pe supravegherea tronsonului dintre Sinaia si Azuga, si nu atat de mult pe zona dintre Bucuresti si Ploiesti. (Prahova)

Economic

Seceta a dublat pretul legumelor in Prahova . Temperaturile ridicate din ultima perioada au repercusiuni grave nu numai asupra culturilor de cereale, dar si a celor de legume si fructe, diminuand calitatea si majorand preturile.

De cateva zile, preturile produselor din piata Halelor Centrale au explodat, majorandu-se cu 5 - 10 lei pentru unele sau chiar dublandu-se pentru cele mai cautate din sezon. Intr-un raid efectuat, ieri dimineata,

in cea mai mare piata a Ploiestiului am constatat ca un kilogram de rosii a ajuns sa coste 4 lei fata de 2 lei in urma cu nu mult timp sau ca unul de vinete s-a dublat, ajungand la 3,5 de lei. De asemenea, trebuie sa stiti ca, de acum inainte, veti plati bani in plus cam pentru toate legumele de pe tarabe.

De exemplu, pentru un kilogram de ardei rosu veti scoate din buzunar 5 lei, pentru unul de ardei gras - 3 lei, ceapa - 2,5 lei, pepene verde - 1 leu, pepene galben - 2,5 lei, piersici - 3,5 lei etc. (Prahova)

Calarasiul este judetul cu cele mai multe posturi vacante in invatamant din tara. Inspectorul general adjunct din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi a afirmat ca existenta unui numar mare de posturi vacante este datorata faptului ca salariile mici din sistemul de invatamant nu sunt atractive pentru absolventii de facultate.

Emil Isvoranu a mai precizat ca in ultimii ani studentii care ai absolvit cursurile superioare nu sunt bine pregatiti iar numarul orelor de practica pedagogica, predate acestora in facultate , este insuficient. (Radio Voces Campi Calarasi)