Universitate de incredere

de Adina Urcan     Monitorul de Cluj
Joi, 9 august 2007, 0:00


Evaluare pilot
Performantele UTCN au fost recunoscute de oficialii ARACIS

Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii Invatamintului Superior (ARACIS) a inceput o evaluare pilot in 11 universitati din tara.

Reprezentantii agentiei au precizat ca universitatile carora institutia le-a acordat un grad ridicat de incredere sint, in ordine, Universitatea Tehnica din Cluj (UTCN), Universitatea de Stiinte Agricole din Iasi, Universitatea Politehnica Bucuresi si Universitatea Transilvania din Brasov.

Potrivit reprezentantilor ARACIS, universitatile au fost astfel alese incit, prin evaluarea lor, sa fie acoperite cele mai multe domenii de specializare, in toate cele trei cicluri, si anume licenta, masterat si doctorat.

Evaluare externa asupra calitatii educatiei

Institutiile de invatamint superior provin din medii geografice variate, din toate zonele tarii. ARACIS a inceput evaluarea universitatilor pilot in a doua jumatate a lunii mai, iar evaluarea celor 11 institutii de invatamint a ajutat la imbunatatirea standardelor si indicatorilor de performanta a agentiei, dar si la perfectionarea procedurilor de evaluare a universitatilor.
ARACIS este o institutie publica independenta, de interes national, cu personalitate juridica si cu buget propriu de venituri si cheltuieli. Misiunea ARACIS este de a efectua evaluarea externa a calitatii educatiei oferite de institutiile de invatamint superior si de alte organizatii furnizoare de programe de studiu.

UTCN a trecut cu brio de exigentele evaluatorilor de la Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii Invatamintului Superior.

Opt facultati si un colegiu

UTCN ofera specializari diverse. In cadrul universitatii se pot urma cursurile facultatilor de Automatica si Calculatoare, de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, de Inginerie Electrica, de Arhitectura si Urbanism, de Constructii si Instalatii, de Constructii de Masini, de Mecanica si de Stiinta si Ingineria Materialelor.

De asemenea, la UTCN functioneaza si Colegiul Universitar Tehnic. Cifra de scolarizare pentru anul universitar 2007-2008 este de 5.229 de locuri la toate nivelurile, respectiv licenta, masterat si doctorat, cu sau fara taxa.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

114 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by