Din cauza carosabilului umed si a aglomeratiei, alte doua autovehicule au fost implicate in carambolul rutier. “A intrat direct in ei si i-a zburat pe sus si ... Criminalii!”, striga, printre lacrimi, unul dintre prietenii victimelor, iar ceilalti tineri plingeau tacuti pe marginea drumului fara a putea reactiona.

Plecati din Cugir spre Sibiu pentru o plimbare cu motocicletele, tinerii nu au mai ajuns la destinatie. Incercind sa depaseasca o intreaga coloana, un sofer din Bacau a pierdut controlul volanului si a intrat in plin in prima motocicleta din coloana. “Domnul a intrat in depasire pe contrasens, dupa care o iesit in fata mea.

M-a lovit si m-a aruncat in domnul cu masina”, a povestit, inca socat, Florin Savu, unul dintre soferii implicati. “Dinsu’, cu masina neagra implicata in accident, a intrat pe contrasens, si a lovit motociclisti in plin. I-ati vazut si dumneavoastra. Is in sant morti, saracii! Si eu m-am lovit de el, ca s-a intors in mijlocul drumului”, a explicat un alt sofer.

Destin tragic

Plecati la distractie, tinerii au avut un soc imens, vazindu-i pe prietenii lor zburind prin aer si apoi ajungind fara suflare in santul de pe marginea drumului. “Am vazut motociclistii zburind prin aer pe marginea drumului”, a povestit si Florin Savu. “Am vazut impactul. Am vazut cum i-a aruncat in aer vreo 20 de metri.

Deci de la 200 de metri de unde eram l-am vazut cum i-a aruncat in aer. M-am oprit imediat pe dreapta si am venit sa vad. Nu... n-am... n-am cuvinte”, a povestit cu greu Gabriel Boie, unul dintre motociclisti. Prietenii celor doi spun ca au plecat la drum la insistentele celui care conducea motocicleta implicata si care a sfirsit tragic. Pentru el a fost ultima dorinta.

O coincidenta dureroasa face ca si fratele sau sa fi decedat tot in urma unui accident de motocicleta, in urma cu citiva ani.

Vinovat!

Soferul care a provocat intreg accidentul se considera nevinovat. Desi nu mai tine minte ce s-a intimplat el pare sigur ca nu a gresit cu nimic. Sotia sa, pasagera in dreapta, a incercat sa ii sustina povestea.

“Ei spun ca am intrat in depasire. Nu am avut nici o intentie de depasire. M-am trezit cu ei... Cu doi motociclisti in fata. Era o coloana imensa. Era curba. Nu aveam cum sa depasesc”, a incercat sa se scuze Anton Burbulea, sustinut de sotia sa. Declaratiile bacauanului se contrazic insa cu cele ale martorilor.

Nici masuratorile politiei nu confirma spusele barbatului, care va fi acum acuzat de uciderea celor doi tineri motociclisti. “A intrat pe contrasens intr-o curba deosebit de periculoasa si a lovit in plin o motocicleta cu doi pasageri. In urma coliziunii, sigur, motocilistii au decedat”, a declarat, dupa primele cercetari, agentul sef Ioan Popa, adjunctul sefului IPJ Alba.

In acelasi eveniment au mai fost implicate alte doua masini. Pagubele materiale sint si ele destul de insemnate, iar circulatia pe Drumul National 7 a fost blocata pentru mai bine de o ora.